<

Олексій Гольчук: “Ці вибори ще раз показали, що перемагає не добро, а “бабло”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:25 | 8.12.2015 / Інтерв'ю / /
Перегляди
7
/ коментарі 4

Олексій Гольчук Нововолинський міський осередок ВО “Свобода” очолює з 2007-го року. Сьогоднішня наша розмова про вибори і політику в шахтарському місті.

Як ви можете прокоментувати ситуацію відносно того, що ВО “Свобода” у Нововолинську на сесіях міської ради голосує “не так, як усі”?

Я не бував на сесіях і не можу сказати, з якого саме питання мої однопартійці так голосують. Коли я був депутатом, то бачив, як це відбувалося. Вибачте, якщо всі підуть вішатися, ми не будемо цього робити. Треба мати на все свою думку.  Якщо йде чисте розкрадання грошей з бюджету, голосувати за це не можна. Надивився на це за час свого депутатства. Мова йде не про мільйони, а про грубі мільйони. Наскільки я знаю, члени ВО “Свобода” не проголосували за надбавки до зарплати міського голови Нововолинська. Думаю, що меру на сьогоднішній день з його статками можна попрацювати й задарма, так як це зробив Палиця.

Відсутність депутатського мандату не заважає вам успішно керувати партією. Ваші колеги не скаржаться на те, що голосування в міськраді проходить під тиском?

Не думаю, що на сьогоднішній день міському голові вигідно тиснути на будь-яку політичну силу. Хоч міська рада повністю лягла під мера. Я аналізую і знаю цих людей, крім цього, я маю свою службу, мені охарактеризували, що собою представляє той чи інший депутат міськради.

Перепрошую, розшифруйте, будь ласка, що це за така секретна служба?

Чому ж секретна? Міський голова теж таку має, як і інші депутати. А як так, не знати своїх конкурентів і працювати в якомусь середовищі? Такого не буває.

Поінформований – значить захищений?

Саме так. Мені інформацію про кожного скинуть. У нас же прийшло багато бажаючих вирішувати суто свої господарські питання. Я був депутатом ще першого скликання міської ради, коли була ейфорія, і ми думали, що Україна розвиватиметься. Сьогодні ніхто не будує держави – починаючи від самого верху, закінчуючи низами. Люди повинні відповідати за те, що вони роблять, але цього немає.

Повертаючись до попереднього питання, ваш однопартієць Вадим Киричук говорив, що перед сесією “свободівці” розглядають порядок денний на зборах та їх аналізують фахівці.

У порядку денному є різні питання – загальні ( для міста) та чисто господарські, які вигідні депутатам, за рахунок яких народні обранці отримують як земельні ділянки, так і нерухомість. Є питання політичного характеру. Коли я був депутатом, у міській раді ну ніяк не хотіли голосувати за звернення до Януковича, щоб єдиною державною мовою була українська. Ми зібрали пікет під міською радою. Не прийшов ні один педагог, бо вони всі перелякані, бояться. Ще одне питання в нас було риторичне – присвоєння звання Заслужений громадянин міста людині, яка служила в НКВД.  Ми тоді дуже сварилися. Тобто я вам охарактеризував різновид питань, за які може “Свобода” голосувати, а за які ні.

“Свободівці” з Іваничівщини сьогодні на протесних акціях у столиці “вболівають” за відставку Яценюка, представники Нововолинського міського осередку є у Києві?

Так, там є мої однопартійці.

Як ви можете прокоментувати думку про те, що вибори голови Іваничівської районної ради відбувалися під тиском представників політсил з області?

У нас нема, бачите, сьогодні політичних партій, у нас є певні проекти під вибори. Голова Рівненської обласної ради від Радикальної партії, тим не менше, я не думаю, що ця сила на Рівненщині має хоч 10% підтримки. Розумію, що такі питання вирішувалися на рівні Києва. Доходить до абсурду, це не стосується Іванич, у нас в державі як призначали, так і призначають людей. Депутати тепер повинні працювати за схемами, за якими вигідно в Києві.

Які політичні сили у Нововолинську, крім “Свободи”, вам імпонують?

Мені імпонують не політичні сили, а окремі люди, які в своєму житті чогось досягли. Але не ті, які живуть за рахунок інших. На сьогоднішній день “понти” у нас набагато дорожче, ніж в Америці долари. Не потрібно будувати замки на піску, треба зробити маленьку, але конкретну, справу.

На сьогоднішній день для мене святая святих – це створення робочих місць. Ми ж розвалили місто. Якщо подивитися на промислову продукцію, яку давав Нововолинськ в 92-му і 2015-му роках, то побачимо, наскільки впало виробництво промисловості. І що тепер говорити, що місто процвітає? Не правда, воно живе за рахунок того, що неподалік митниця.

Як ви ставитесь до того, що на виборах до Волинської облради переміг Ігор Палиця?

Якщо люди проголосували, значить він переміг. Хоча, як на мій погляд, олігархів взагалі не повинно бути при владі. Ці вибори ще раз показали, що перемагає не добро, а “бабло”. Те, що купували, не секрет. До добра це не доведе. Люди повинні бути фахівцями і патріотами України. Я говорю вже 20-й рік, є 80 % українців в державі, значить повинно бути 80% українців в парламенті. І більше дискусій не буде.

Втім, наші так звані регіональні осередки ВО “Свобода” утворили коаліції з “УКРОПом”, а з ким ви б могли співпрацювати?

Я не бачу в міській раді людей, з якими міг би створити коаліцію. Так, мені імпонують деякі депутати, але не всі.

Що можете сказати про теперішній керівний склад Нововолинської міськради?

Це рішення міського голови, кого обирати в свою команду. Мені особисто Савік імпонував. Ну, був чоловік в Партії Регіонів, то й що. Багато хто там був. Так само мені імпонував голова цієї партії Андрій Самков – він хороший господарник.

Ви зараз мене здивували, аргументи зовсім не схожі на “свободівські”. А де ж звичне “Регіонали, кайтеся!”?

Думаю, що каятися повинні ті, хто краде. Ми не знаємо всіх закулісних речей, які сьогодні творяться в державі. Кожен повинен відповідати сам за себе. Я був націоналістом і націоналістом лишаюся. Й ніколи не поміняю своїх поглядів.

Розмову вела Юлія Ховайло, інтернет-видання “БУГ”




коментарів: 4
  1. Холоп також керуючись своїм розумом та інстинктами по всякому старається вписатися в систему “царя” “князька” з найбільшими для себе вигодами.І якщо холоп зумів забезпечити себе дахом над головою,одежиною,їжею та можливістю вести невеличкий гешефт, то він рахує що життя вдалося і не буде намагатися нічого міняти.Навпаки буде заважати змінам. Десь так поки що..Просто зробити більш детальний аналіз твоїх. Олексію, посилів на даний час не можу,бо певною мірою зайнятий. Є що згадати—давай завтра.

  2. У Нововолинську відновилися переслідування за політичні переконання та іншодумство. Є й конкретні сигнали. Всі вони зініційовані “оновленою” міською владою. Шкода, що Олексій Гольчук нічого не сказав про це. ГО “Україна + Польща” уважно відслідковує дане питання. Буде й відповідна реакція у вигляді публікацій та звернень у правоохоронні органи і НАБ України, якщо це документально підтвердиться.

  3. Шкода,що більшість українців навіть не уявляють і не намагаються розібратися,що насправді у нас відбувається.Чому в країні. де все є,ми живемо гірше,ніж в тих країнах,де живуть люди в яких нічого продуктивного немає? Відповідь проста:…тому,що ми живемо в глобальній,невільницькій цивілізації,де з рабовласницьких часів нічого не змінилося.Нас просто знищують,а народу так вішають локшину на вуха,що він навіть не розуміє,що живе в окупованій країні,хоча яка уже країна….територія,котра з кожним днем продається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *