<

Нове знайомство “БУГу” – Василь Лесь, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Нововолинської поліції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:32 | 6.07.2016 / Інтерв'ю / /
Перегляди
51
/ коментарі 3

У місті відбулися зміни. Василь Лесь, тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу поліції у місті Нововолинськ, майже місяць працює на посаді.

— Чому ви вирішили стати поліцейським? Це була дитяча мрія?

— Ні, стати поліцейським не було моєю мрією, це був зважений крок. На той момент я був вже дорослий і закінчив університет.

— Розкажіть, будь ласка, де ви навчалися?

— Я навчався у Волинському державному університеті імені Лесі Українки, нині – Східноєвропейський національний університет. Це перша моя вища освіта, за спеціальністю – історик.

— А як ви потрапили до Нововолинська?

— Народився у Нововолинську і саме тут розпочав свою роботу, на той час, ще в міліції.

— Розкажіть, будь ласка, детальніше про свою кар’єру.

— Загалом працював в багатьох місцях на Волині. Спочатку у Нововолинській міліції, куди прийшов у 2001 році дільничним інспектором, а згодом вже розпочав роботу у карному розшуці. Довгий період часу працював у кримінальній міліції у справах дітей. З 2008-го року мене направили до Луцька, де продовжував дану справу. Згодом розпочав роботу в підрозділі по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Далі – інспектором карного розшуку в Локачинському районі. З листопада 2015-го працював заступником начальника відділення поліції Луцького району. А з 8-го червня тимчасово виконую обов’язки начальника Нововолинського відділу поліції.

— Які у вас стосунки із новим колективом?

— Я б не сказав, що колектив зовсім мені новий. Тут багато залишилося людей, з якими працював раніше, коли розпочинав свою роботу. На мій погляд, стосунки в нас нормальні, але це питання доречніше було б задати моїм підлеглим, можливо, в них інша думка. Загалом в нас товариський та професійний колектив, з яким в мене виключно робочі відносини.

— Як ви можете оцінити роботу поліцейських за 5-бальною шкалою?

— 5 балів – однозначно ні, думаю, ближче до четвірки. Тому, що 5 – це ідеально, а ми тільки наближаємось до цього. Разом максимально докладемо зусиль і за допомогою громади “дотягнемо” до п’ятірки.

— Над чим саме зараз працює місцева поліція?

— Зараз працюємо над тим, щоб навести порядок із торгівлею на проспекті Перемоги, біля місцевого стадіону. Ми попереджуємо про сплату штрафу. Продавці приймають зауваження до уваги та відходять на територію ринку.

Взагалі, ми займаємося охороною громадського порядку. Важливо, щоб люди розуміли, що поліція не є каральним органом – це сервісна допомога людям, тому ми чекаємо на співпрацю з громадянами.

Розмову вела Наталія Ужвій, інтернет-видання “БУГ”




коментарів: 3
  1. “….— Зараз працюємо над тим, щоб навести порядок із торгівлею на проспекті Перемоги, біля місцевого стадіону…”

    А нічого, що в нас за останніх 12 місяців здійснено десятки, якщо не сотні, крадіжок з будинків та квартир, гаражів, автомобілів і т.д??????
    Може краще занятись крадіжками, а не бабульок з молоком і укропчиком ганяти???

  2. І пані Наталя Ужвій мала б також про це запитати.
    А також про те, що наркотики в нашому місті можна купити так само просто, як сходити в магазин.
    А також про те, що гуляючи містом протягом 30 хвилин можна знайти десятки порушень правил дорожнього руху.
    Про його кар’єру і дитячі мрії нам не цікаво слухати, а цікаво подивитись на результати роботи поліції, і що реально відбувається в місті.

  3. Бідних бабушок легше ганяти, ніж злочинців лапати.
    А наріків скільки розвелося, але ж вони напевно невидимі для поліції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *