<

Наталія Самолюк: «Хочу подолати людську байдужість»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:38 | 21.01.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Молодь завжди перебуває в авангарді суспільного життя, адже її роль в тій чи іншій історичній події важко переоцінити.

Молоді люди завжди гостро реагують на соціальні та політичні процеси і, як не парадоксально, є першими жертвами цих перетворень. Події в Україні стали поштовхом для організації активного молодіжного руху. За останні кілька місяців у Володимирі-Волинському почали діяти осередки кількох всеукраїнських молодіжних патріотичних організацій, один з яких – «Національний Альянс» – очолила 19-річна студентка агротехнічного коледжу Наталія Самолюк, яку більшість знає як Тарковську. Дівчинка з пірсингом в брові, підведеними чорним олівцем очима та цікавою підвіскою на шиї, що має язичницьку символіку. Сьогодні познайомимось з нею ближче, – повідомляє Слово правди.

Наталя закінчила 9 класів міської гімназії. Каже, що в школі була непримітною сірою мишкою, захоплювалась літературою та читанням книг, навчалась в художній школі, а у душі в неї потрохи накопичувався нереалізований потенціал, який просто вже неможливо було стримувати.  Життя Наталії кардинально змінилось після 9-го класу, коли вона вступила до агротехнічного коледжу на спеціальність землевпорядника. Дівчина змінила колір волосся та коло спілкування. Давню мрію виступати на сцені Наталка втілила завдяки новим друзям з місцевого молодіжного рок-гурту «Провокація».

   – Спочатку я познайомилась у ВК з барабанщиком Андрієм, потім ми почали гуляти разом і він познайомив мене з рештою музикантів. Я приходила до них на репетиції, на одній з яких спробувала себе в ролі вокалістки. Вийшло ніби непогано, тож на відкриття молодіжного ресурсного центру у Нововолинську, на який нас невдовзі запросили, я вже поїхала у складі гурту, – розповідає Наталія. 

З часом коло нових знайомих  розширювалося  – зав’язались знайомства з творчою активною молоддю з Нововолинська, а влітку минулого року Наталя почала організовувати власні мистецькі заходи у Володимирі-Волинському за сприяння депутата облради Валентина Кошельника та стала кореспондентом інтернет-видання БУГ.

– Перший арт-вечір, який мав благодійне спрямування, відбувся в ресторані «Маяк». Я була організатором і ведучою заходу. Це було дуже складно, хвилювалась страшенно, адже на мої плечі лягло повністю все – від апаратури до сценарію! І було трохи неприємно, коли молоді поети читали власні вірші, а публіка їх майже не слухала. Мабуть, володимирська молодь не звикла до поезії, але нічого, звикне (сміється – авт.), бо вже планую проведення ще одного арт-вечора, – ділиться своїми планами юна активістка. 

Організаторські здібності Наталі Тарковської не залишились непоміченими – нещодавно вона долучилась до всеукраїнської молодіжної ГО «Національний Альянс» і очолила її осередок у Володимирі-Волинському.  Ідеологічні  засади НацАльянсу сформовані на ідеології Організації Українських Націоналістів, а сама організація продовжує справу попередників.

   –  Головна мета цієї організації сповідування націоналізму як абсолютної любові до своєї держави та своєї нації. Нічого поганого в тому не має, щоб нести це в маси і залучати молодь до націоналістичного руху. Вважаю, що молоді люди мають чимось займатись окрім навчання та просиджування в соцмережах. Найбільше мені хочеться подолати байдужість, яку я не сприймаю і не розумію. Так, містечко у нас маленьке і перспектив у ньому небагато, але якщо ти хочеш щось змінити, то почни з себе, – каже дівчина.

Наталя розповідає, що найважче було знайти однодумців серед однолітків, адже у більшості були якісь відмовки, типу «нецікаво» і «мені це непотрібно», але з часом сформувалась невеличка команда, з якою дівчина планує провести ряд заходів. Так, зокрема, з 3 по 4 лютого в рамках «Школи молодого націоналіста» у Володимирі-Волинському голова всеукраїнської організації «Нацональний альянс» Богдан Бальбуза та інші члени організації читатимуть курс лекцій  на тему українського націоналізму. Молодь навчатимуть ораторського мистецтва та як стати лідером. Розкажуть, як організовувати вуличні акції. Також будуть проходити дебати та дискусії на актуальні теми.

За активним громадським життям не забуває Наталя і про навчання – так, нещодавно  на VI Міжнародному літературно-мовному конкурсі ім. Т. Шевченка в Луцьку дівчина зуміла посісти перше місце, хоча, як зізнається, часу для підготовки багато не було, адже в ці дні проводила в Володимирі та у Нововолинську презентацію книги Віктора Тимченка «Модерний націоналізм» разом з його автором, тому готувалась у автобусі  дорогою до обласного центру.  В цьому році Наталка закінчує коледж і планує вступати до Київського або Сумського  аграрного університету.

Усі члени «Національного Альянсу» мають якісь прізвиська. Наталка поки не хоче для себе  нічого вигадувати, адже Тарковська – це теж, виявляється, псевдонім, який вона собі взяла після перегляду фільмів улюбленого режисера. Сьогодні  більшість її знають саме за цим прізвиськом.

Запитую Наталю, що означає символ на її підвісці, схожий на свастику. Виявляється, це язичницький оберег, який називається «Колядник». Дівчина придбала його, аби додати собі сили та впевненості, адже «Колядник» – чоловічий символ, який уособлює перемогу. Не впевнена, що це вдалось лише завдяки оберегу, однак Наталці дійсно додалось внутрішніх сил. Каже, що якщо раніше дозволяла собі «впасти на коліна», то зараз собі такого не дозволяє. А ще багато хто її не розуміє і вважає дивачкою.

   – У мене інколи бувають «напади» альтруїзму, коли я йду по вулиці і бачу, що комусь потрібна допомога, то залюбки допомагаю. А ще можу підійти до будь-якої людини, яка мені сподобалась і від щирого серця сказати, яка вона гарна. Або ж їду в маршрутці в кінці робочого дня, бачу обличчя втомленого водія і кидаю йому в кишеню жменю цукерок, – сміючись, розповідає Наталка. – Зазвичай люди на мене дивляться великими очима, як на інопланетну гостю. Але мені це незрозуміло, адже якщо всі навколо кричать, що люди байдужі, то чому ти сам не допомагаєш? Тому я починаю добрі справи з себе.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *