<

Микола Юнак: “Cтара влада Володимира-Волинського дуже боїться, що мером стане нова людина”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:05 | 20.10.2015 / Інтерв'ю /
Перегляди
14
/ коментарі 4

Відомому у Володимирі-Волинському підприємцю Миколі Юнаку, котрий  на вибори міського голови княжого міста іде як самовисуванець, не раз пропонували розповісти про свої політичні плани “БУГу”. Сьогодні кандидат на мера Володимира-Волинського завітав у студію інтернет-видання і поділився враженнями від передвиборчих перегонів.

– Миколо Петровичу, що вас найбільше вразило на цих виборах?

– Тисячі анкет із пропозиціями розвитку міста, які люди передали мені через активістів. Я більше тижня щовечора перечитував усе нові й нові звернення володимир-волинців. Це показало, що мешканці готові змінювати стару владу. Вони писали, яким хочуть бачити своє рідне місто, надавали власні пропозиції і поради. Це стало початком діалогу, який, вірю, триватиме не один рік.

– Із якими потребами до вас найчастіше зверталися жителі Володимира-Волинського?

– Найбільше нарікань на комунальні негаразди та благоустрій. Довелося моїм прихильникам відновити більше 10 дитячих майданчиків, які на прохання мешканців я встановив ще 5 років тому. Вдалося відреагувати і на потреби різних закладів та установ. Зрештою, планую, аби це робилося системно і на постійній основі коштом міського бюджету, а не окремих людей. Бо перед виборами мерія щедро витрачає гроші, а потім 5 років грається у мовчанку. Так бути не повинно. Ті, хто прийшов у владу, не мають права ховатися від народу. Не дарма стара влада Володимира-Волинського дуже боїться, що мером стане нова людина.

IMG_8092

– У нас раніше була інформація, що ви йдете в мери від партії «Укроп». Згодом ви зареєструвалися самовисуванцем. Проте якійсь політичній силі ви ж усе одно симпатизуєте? Голосувати будете за кого?

– Була пропозиція від цієї політсили, але я вже казав і повторюся ще раз: Юнак не збирається ховати обличчя за партійними етикетками. Обираючи мера, люди наймають на роботу господарника, а не політика. Тут треба орієнтуватися у багатьох управлінських питаннях, мати відповідний досвід, а не лише гарно на площах агітувати. Тому я і пішов самовисуванцем. Якщо мешканці міста оберуть мене мером – не підведу їхніх сподівань, за усі свої вчинки відповідатиму особисто.

Команді «Укропу» я й справді симпатизую. Обираючи людей в міську раду, голосуватиму за них.

– Днями проти вас запустили антикампанію: розкидали агітки, в яких звинувачують родину Юнаків у всіх смертних гріхах. Як ви узагалі ставитеся до чорного піару?

– З гумором. Мені шкода людей, які опускаються до такого рівня передвиборної боротьби. Вони нас дуже бояться. Відчувають, що програють, тому і не гребують нічим.  Діють за правилом: чим більша брехня, тим вищі шанси, що у неї повірять.

Єдині, хто постраждали від цього бруду – рідні та близькі. Проте ті, хто розповсюджують подібні листівки – не думають про наслідки. Адже зло завжди повертається до того, хто його поширює.

IMG_8088

– Назвіть, будь ласка, три місця у Володимирі-Волинському, куди б ви запросили гостей з інших країн та три місця, які б ви їм не хотіли показувати.

– Важко назвати лише три місця. Адже усе залежить від мети візиту гостей. Якщо це просто туристи, то їм варто відвідати наш заповідник «Стародавній Володимир», пізнати цікаву історію міста. Там близько десяти різних об’єктів, які варто оглянути.

Якщо закордонні гості – це потенційні промислові інвестори, їх варто вести у промзону, на окраїни. Тільки спочатку мусимо підготувати пакет інвестиційних пропозицій. Адже просто показати руїни колишніх підприємств – це не діловий підхід. З інвесторами треба спілкуватися по суті.

Не хотів би показувати їм житлові будинки без опалення, занедбані фасади та повну відсутність тротуарів. На жаль, таких місць у Володимирі-Волинському значно більше за цифру 3.

IMG_8073

– Чи будуть на вашу думку фальсифікації на місцевих виборах? Чи очікуєте ви якогось протизаконного втручання у хід голосування?

– Є тривожні сигнали з цього приводу. На певних дільницях досі не створили комфортних умов для роботи її членів. Польові працівники повідомляють про підготовку опонентів до скуповування голосів та підтасовки. Адже у старої гвардії і методи старі.

Вони розраховують на те, що люди не прийдуть голосувати, а тому кожна фальсифікація матиме більшу вагу. Якщо ж явка буде високою, то й підтасовувати їм доведеться інтенсивніше. Навіть умілим махінаторам від  старої політики це зробити буде важко, адже ми слідкуватимемо за їхніми діями від початку і до кінця. Обманути не дамо. Тому закликаю і мешканців Володимира-Волинського прийти на дільниці у неділю 25 жовтня, аби проголосувати.

Беріть із собою рідних, друзів, знайомих. Поставтеся до виборів відповідально. Вперше за багато років незалежності ми отримали шанс змінити долю міста. Для цього достатньо опустити в урну бюлетень.

Розмову вела Юлія Ховайло, інтернет-видання “БУГ”




коментарів: 4
  1. ніколи не повірю, що стільки тексту він виклав ОСОБИСТО! Певно редакторам прийшлося попотіти) не випадково Коля за 7 годин до дебатів завітав ;)

  2. Проситься душа в рай, але гріхи не пускають. Це якраз про Колю. Менше чудити по молодості треба було.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *