<

Михайло Бобик: “Функції ДАІ буде виконувати патрульна служба”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:39 | 1.12.2015 / Інтерв'ю /
Перегляди
51
/ Коментарі відсутні

Начальником Володимир-Волинського відділення Нововолинського відділу управління Національної поліції у Волинській області призначений підполковник Михайло Петрович Бобик.

У понеділок він уперше зустрівся із представниками місцевих ЗМІ й відповів на запитання журналістів, – пише видання Слово правди.

   – Михайле Петровичу, розкажіть трішки про себе, звідки родом, де  служили до цього часу?

– Чув уже, ніби я присланий десь із далеку, аж чи не з Полтави. Тож відразу повідомляю, що народився на Волині, у Ківецівському районі. Трудовий шлях розпочинав рядовим міліції у Нововолинському міському відділі внутрішніх справ, інспектором дорожньо-патрульної служби. Прослужив там 16 років. Із посади заступника начальника міліції був переведений в Іваничівський район – спочатку заступником начальника райвідділу громадської безпеки,  а червня – очолював там райвідділ внутрішніх справ. А з сьомого листопада призначений на теперішню посаду. Проживаю у Нововолинську, одружений, виховуємо разом із дружиною двоє доньок, старша вже закінчує школу. Дружина – вчителька.

 – Що несе із собою реорганізація міліції у поліцію для пересічних громадян міста, для працівників Володимир-Волинського відділення? Як вона проходить? 

– Реформа спрямована на те, щоб побудувати дійсно нову, лояльну до населення правоохоронну структуру. Щоб наші люди відчули зміни, які відбуваються у країні, в тім числі у правоохоронних органах, щоб наблизити захисників правопорядку до громадян.

Зараз найперше  відбувається оптимізація особового складу – деякі служби скорочені або виведені поза штат поліції, хоча вони залишилися у складі Міністерства внутрішніх справ. У нас створено кущ – Нововолинський відділ поліції, до якого входять Іваничівське і Володимир-Волинське відділення. Ліквідація Володимир-Волинського  міськвідділу внутрішніх справ, як юридичної особи триватиме до 20 січня.

 – Будь ласка, детальніше…

– Уже не маємо служби із боротьби з незаконним  обігом наркотиків, відділу боротьби з економічними злочинами. Йде оптимізація служби СІТ – сектору інформаційних технологій. Якщо до  реформи у штаті райвідділу було 112  посад, тепер – 94. Шостого листопада звільнено 12 осіб – хто за власним бажанням, хто пішов на пенсію, дехто не пройшов люстрації…

   – Вона була суворою?

– Я, наприклад, мусив писав пояснення про 11 гривень, які «набігли» на картці, якою розраховуюся у магазинах.

   – Які служби у відділенні залишилися?

– Чергова частина, слідство, карний розшук, дільничні інспектори поліції, патрульні наряди і п’ять інспекторів, колишніх працівників ДАІ, які виїжджають на ДТП разом із слідчо-оперативною групою. У відділенні  22 поліцейських інспектори, 12 старших інспекторів, серед них – ті, хто був дільничними міліціонерами, працівниками штабу.

   – Як відбуватиметься оптимізація штату? 

– Зараз у нас тимчасовий штат, ми усі призначені терміном на три місяці, поки не пройдемо атестацію, що включає тести, співбесіди, складання певних нормативів із фізпідготовки.

   – Чи передбачено для володимирського відділення технічне переоснащення?

– Уже отримали один новий і дуже хороший автомобіль для обслуговування слідчо-оперативної групи чергової частини. Думаю, й надалі відбуватиметься поновлення і автомобільного парку та матеріально-технічного забезпечення.

– Чи будете набирати нових працівників, чи є у молоді шанси потрапити на службу до поліції? 

– Вважаю, так, бо у багатьох райвідділах не укомплектований штат, є багато вакантних посад.

   – Що можете сказати про очікувані інновації на дорогах?

– Функції ДАІ буде виконувати патрульна служба. На трасах міжнародного й міждержавного значення працюватиме дорожня поліція.

   – Часто у нас трапляються ДТП за участю автомобілів на польських номерах. Чи вдається контролювати цю ситуацію? 

– Автомобілі на польській реєстрації  є певною проблемою, їх зараз справді дуже багато, тим більш, кермують  ними переважно надто молоді й недосвідчені водії. Однак, стараємося тримати руку на пульсі, маємо налагоджену  взаємодію із прикордонною службою. Тому можемо відслідкувати, хто керує цікавим для нас автомобілем, хто перетинає кордон. Якщо ж трапляється неприємна ситуація, головне, запам’ятати реєстраційний номер автомобіля.

  – Чи, на вашу думку,  варто володимир-волинцям боятися  вечірніх прогулянок? 

– У місті зараз виходить на чергування три наряди. У п’ятницю, суботу, неділю намагаюся, за рахунок офіцерів, збільшувати цю кількість до чотирьох-п’яти нарядів. Люди мають бачити більше працівників поліції на вулицях, а з часом,  впевнений, у Володимирі буде патрульна поліція, така вже працює у Луцьку.

– А чи будуть зміни в охороні правопорядку у сільській місцевості?

– Передбачається навантаження на одного поліцейського – від семи до дванадцяти тисяч населення. Згідно адміністративної реформи, яка також зараз реалізується, вводиться інститут шерифства. Об’єднані сільські територіальні громади зможуть наймати для безпеки своїх громадян шерифа, котрий проживатиме у цій громаді і забезпечуватиме правопорядок.

   – Як ставитеся до співпраці зі ЗМІ? 

– Завжди відкритий і радий спілкуванню.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *