<

“Ливарне виробництво – моє життя. Міська рада – усього лише громадська робота”, – Андрій Нагорний

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:57 | 22.11.2016 / Інтерв'ю / /
Перегляди
209
/ коментарі 3

Успішний керівник ТОВ «Завод «Промлит», депутат Нововолинської міської ради Андрій Нагорний розповів в інтерв’ю про свою роботу на підприємстві, висловив власний погляд на роботу мера Віктора Сапожнікова, а також розказав про сім’ю та знайомство з дружиною.

Розкажіть трохи про себе, вашу сім’ю, дружину, дітей.

Народився у Нововолинську в сім’ї робітників.

Закінчив Нововолинський технікум за спеціальністю “Економіст” та ТДЕУ за спеціальністю “Менеджмент організації”.

Моя дружина Юля працює менеджером на ТОВ “Роса”. Син Андрій навчається у 7 класі школи-колегіуму N1. Сподіваюся, що буде відмінником. Донька Поліночка має 5 років. Наступного 1-го вересня піде в перший клас.

З дружиною як зустрілися?

Познайомився з Юлею 16 років тому. Їй було 17, мені – майже 21. Юля прийшла на практику на підприємство “Промлит”. Між нами одразу блиснула іскра. Натомість зустрічатися почали на День металурга – працівники заводу відмічали професійне свято на Світязі. Ми зрозуміли, що почуття взаємні. До шлюбу зустрічалися десь близько року.

То скільки тоді вам років зараз?

Мені 36, але виглядаю я молодше (сміється).

Яке у вас авто? А у вашої дружини?

У мене легкове авто марки “Мерседес”, у дружини – кросовер “Нісан”. Син має колекцію іграшкових “Феррарі”.

32ds112

Розкажіть про свою кар’єру та підприємство, яке очолюєте.

Очолюю ТОВ “Завод “Промлит” вже понад 8 років. Спочатку працював комерційним директором під керівництвом Андрія Самкова, а згодом був ним же призначений на головну управлінську посаду. На “Промлиті” пропонуємо швидкі ливарні рішення для промислових підприємств України, країн Європи та СНД. Виготовляємо продукцію для підприємств гірничодобувної та гірничо-збгачувальної галузі, цементної, металургії, машинобудування, вагонобудування і т.д.

gfn2o7x

Де у вас найбільший ринок збуту?

Важко сказати однозначно. У різні роки буває по-різному. Якщо мова йде про литво для промкомплексу, то тут по замовленнях лідирують країни СНД. Багато специфічних замовлень йде з Європи. Чимало продукції також реалізуємо на внутрішньому ринку.

Яка продукція заводу є родзинкою?

Чавунні чани для купання. Їх ми почали лити першими в Україні і уже понад 10 років займаємо лідерські позиції у цій ніші. Наші чани стали окрасою і родзинкою багатьох курортів України, певну кількість замовлень ми реалізували і для закордонних покупців.

Ще одна наша гордість – церковні дзвони. Ллємо їх давно за спеціальним ескізом. Вони гарно виглядають і мають своє неповторне звучання. Тож не дивно, що дзвони від “Промлиту” нині прикрашають багато українських храмів та церков.

qhrlsli-1

Враховуючи ваш відносно молодий вік, чи всі підлеглі сприймають вас як керівника?

Однозначно. Адже у ливарному виробництві значення має не вік керівника, а його рівень компетенції.

Ви є не лише директором “Промлиту”, але й депутатом. Як вдається це поєднувати?

Директором заводу і депутатом міськради я  є  уже не перший рік. Звик.

Де вам більш комфортно працювати – на “Промлиті” чи у міській раді?

Звісно ж на “Промлиті”. Ливарне виробництво – це моє життя. Міська рада – усього лише громадська робота. Вона важлива для мене, але не основна.

Чи впливають місцеві політики на діяльність вашого підприємства?

Не впливають. У хорошому сенсі цього вислову.

Чому обрали “Наш Край”?

Тому що послідовний (сміється). Якщо без жартів, інших варіантів і не розглядав. Закон же передбачав, що балотуватися в депутати можна виключно від політичних сил. В нововолинському “Нашому Краї” були і є люди, яких давно знаю і поважаю, тому радий доповнити цю команду.

Що зробили для людей як депутат міської ради?

Це більше питання до моїх виборців. Я ж зі свого боку завжди готовий реагувати на їхні звернення. Коли був обраний від міського округу – вирішував проблеми його мешканців. Вважаю, що виконував і виконую досі депутатські обов’язки сповна.

dsc0557_tn

Як оцінюєте роботу нововолинської влади?

Позитивно. На мою думку, місто з року в рік розвивається і у цьому чимала заслуга місцевої влади і нашого мера зокрема.

На ваш погляд, чи справляється мер Віктор Сапожніков зі своїми обов’язками?

Так. А ви вважаєте інакше?

Думаю, вашу позицію підтримає частина електорату минулих виборів. Пенсіонери, наприклад. І все ж, які основні здобутки та прогалини міської влади?

У роботі кожного можна знайти здобутки і прогалини, тому прошу вас не дуже строго судити міську владу. Працювати завжди важче, аніж оцінювати. Владою для міста зроблено позитивного в сотні й тисячі разів більше, аніж втрачено якихось можливостей.

Вважаю, що наша міська влада завжди відкрита до конструктивного діалогу. Наприклад, усі мої ідеї та пропозиції як депутата сприймаються, хоча десь і сперечаємося у певних питаннях, але, зрештою, приймаємо правильні рішення на користь громади.

Хто ще може зайняти посаду мера?

А хіба вона звільняється? Думаю, на це питання нововолинці уже відповіли неодноразово під час виборів. Та ніхто, окрім Віктора Сапожнікова, не може на разі зайняти цю посаду.

Чи вимагали у вас коли-небудь хабарі?

Так. В основному за публікації у ЗМІ.

Так от за чиї “гонорари” відпочивають депутати! Бачили ваші фото у мережі Фейсбук. Розкажіть, де та як любить проводити відпустки та вихідні Андрій Нагорний.

Люблю відпочинок на свіжому повітрі: посидіти біля багаття, засмажити шашлик, скупатися на Світязі.

Скромно…

Маю традицію раз в рік на тиждень виїхати у Буковель, покататися на лижах тощо.

13781797_1019093208172698_680218623201925347_n

А за кордоном де бували? Що вразило?

Бував у різних куточках світу. Проте особливі враження по собі лишила Америка. В дитинстві я найбільше полюбляв книгу Джерома Селінджера “Над прірвою у житі”. Там зокрема описується нью-йорський парк та озеро з качками на його території. Завжди мріяв пройти стежками мого улюбленого книжкового героя. Не так давно це вдалося реалізувати. Я з сім’єю відвідав Америку і ми побували у Нью-Йорку, відвідали той парк і навіть годували качок, яких Селінджер згадує у своєму творі.

Чи займаєтеся спортом?

Цілеспрямовано не займаюся. Просто підтримую себе у формі. Ходжу в тренажерний зал, аби бути здоровим, мати гарне самопочуття і надавати тілу фізичних навантажень.

Розмову вела Юлія Ховайло, інтернет-видання “БУГ”




коментарів: 3
  1. Ну, за тих хто в нововолинському “Нашому краї” нічого поганого не скажу, крім повного нерозуміння того, як можна було знову йти до рИгіоналів після того як в 2014 всіх звідти так втікали..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *