<

«Луцьк швидше дійде до Європи, ніж Київ»: володимирчанин, який працює діджеєм в облцентрі Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:49 | 4.02.2020 / Інтерв'ю /
Перегляди
18
/ коментарі 3

Чи не у кожній промові будь-якого можновладця звучить фраза про те, що всі працюють для майбутніх поколінь. Для них висаджують дерева, асфальтують дороги, перерізають стрічки на збудованих школах та організовують свята. Молодий але вже відомий діджей з Володимира-Волинського, що працює і навчається у Луцьку Олег Зай (Dj Baks) розповів, наскільки він любить Луцьк чи відвідує тематичні фестивалі та концерти у місті, які місця вважає найромантичнішими та що хотів би змінити.

Про це у хлопця поцікавився Конкурент.

Місцем зустрічі діждей обрав новий розважально-оздоровчий комплекс MOJO HALL.

– Я його обрав тому, що це майже мій другий дім. Я тут проводжу дуже багато часу, бо працюю. І якщо приїжджають до мене гості, то ввечері я веду їх всіх сюди.

– Яким був Луцьк у часи твого дитинства?

– Я сам не з Луцька, а з Володимира-Волинського. У Луцьк переїхав у 10-11 клас. Я навчався тут у правознавчому ліцеї. Переїхав сюди, коли почався Майдан. Луцьк змінюється і розбудовується.   

Після 11 класу я поїхав навчатися у Польщу. Зрозумів, що це дуже дорого, і не захотів там жити за рахунок батьків. Повернувся до Луцька і вступив до луцької «політехніки». Нині навчаюся тут і почав працювати.

– Назви свої улюблені місця у Луцьку.

– Я дуже люблю парк, також туди веду гостей міста.

– Як змінився для тебе Луцьк за останні 5 років?

– За останні роки він дуже змінився у кращий бік. Він змінився у плані парків, хтось щось будує, реставрує. Нарешті перекладають бруківку біля міської ради, бо було соромно. От їдеш тією дорогою, там стоїть міська рада, а дорога просто капець – там неможливо їхати.

– Назвіть місця, куди насамперед ведете гостей нашого міста?

– Дивлячись коли приїдуть. Якщо приїжджають вдень, то, повторюся, веду гостей у центральний парк, до замку. Там є, де гуляти. Навіть дорослим людям у наш зоопарк цікаво піти і подивитися на різних цікавих тварин. Можна у «Промінь», аби подивитися фільми. А потім, щоб дотанцювати чи відпочити, можна прийти у MOJO.

– Із туристами розібралися. А де ти сам любиш бувати?

– У мене день раніше починався з обіду. Я любив після роботи виспатися. Аби десь відпочити, то люблю «Промінь» – там дуже класна тераса, кінотеатр, ігри. Люблю погуляти по центру. Але насправді я не дуже вдень відпочиваю, у більшості випадків – вирішую справи.

– А як щодо найромантичніших місць Луцька?

– Звичайно ж, замок Любарта. Коли ввечері приїжджаєш, то він круто освітлюється.

Grand Central food terminal, що у «Промені». Там дуже крута атмосфера. Приходиш і просто кайфуєш.

Sky Garden – коли є друга половинка, то тут можна круто і водночас спокійно провести час.

Також можна просто покататися нічним містом на машині.

– Що б ти хотів удосконалити в Луцьку?

– Насамперед – дороги. Оскільки я водій, то дуже соромно, що наш проспект Волі не надто хороший. От до повороту на вулицю Шопена ще нормальна дорога, а далі до Київського майдану – жах. Це ж центральна вулиця, усі гості нею їдуть.

А все інше мені подобається. У нас є, на що подивитися.

Мені цікаво, як обладнають Театральний майдан. Лише образливо за ці ялинки. Почався ажіотаж, що їх почнуть зрізати. В інших містах ялинки вирубують і привозять до новорічних свят, а в нас вони просто ростуть. Для чого їх вирубувати, а потім везти з якогось міста, якщо вони є в нас.

Я вже вважаю себе лучанином, бо живу тут більше 5 років. Для мене це – ідеальне місце. Я їжджу в Київ і Львів на декілька днів, але мені там не комфортно. А Луцьк не дуже великий – як треба, то 15 хвилин в один край, інший, все зробив. А в Києві зробив дві справи за цілий день і все.

– Ти як представник розважальної сфери знаєш про різні тематичні фестивалі у місті: Lutsk Food Fest, «Бандерштат» та ін. Який тобі найбільш до душі і чи вважаєш нормальним те, що Food Fest проводиться на території замку?

– Мені «Бандерштат» не подобається у плані музики. Я не люблю такого, хоча Dj має любити різну музику, бо є різнопланові гості. Якщо я граю на якомусь заході, і в мене попросили конкретну пісню, то я її завантажу, але можу сам не кайфувати від неї.

От Food Fest мені подобається, я й сам там грав. Там є багато зон, де можна відпочити – кальян, м’ясо, пиво. Цей фестиваль, тим більше, у замку, дуже крутий.

Щодо того, що дехто проти фестивалю на території замку, то це їх думка. От, до прикладу, у Європі є фестиваль, який відбувається лише в історичних місцях. Там проводять дискотеки, збираються до тисячі людей. Це дуже круто, я не бачу в цьому нічого поганого.

– Нині у Луцьку відбувається чимало концертів відомих зірок. Як вважаєш, чи є це показником того, що місто стає більш культурним?

– Так, раніше цього не було. Якщо був якийсь концерт, то це просто «вау». Зараз є вибір, куди піти. Навіть Jah Khalib приїжджав у Луцьк. Це дуже круто. Організатори молодці.

– Яким ти бачиш Луцьк через 10 років?

– Луцьк дуже схожий на європейські міста. Тож і вважаю, що він швидше дійде до Європи, ніж Київ. І я хочу це бачити. І хочеться, щоб набагато більше туристів до нас приїжджали. Хочу, щоб відчувалося, що Луцьк європейський, але він був українським.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *