<

Ірина Ситнік: “Створюючи такий букет, я не долучаюся до збільшення кількості сміття”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:17 | 29.03.2017 / Інтерв'ю /
Перегляди
13
/ коментарі 2

Гадаєте, розкішний букет із 1000 й однієї троянди – мрія усіх дівчат? Аж ніяк! Деякі щиро не розуміють, навіщо викидати шалені гроші на подарунок, котрий, потішивши кілька днів, полетить у смітник.

Аби довести, що компроміс між красивим і корисним можливий, а букети – це не завжди марнотратство, Ірина Ситнік взялася за створення фантастичних флористичних композицій з фруктів, овочів та інших дрібничок, які можна використати у побуті, – пише Слово Правди.

– Мені тут ідеться не лише про ощадливість, хоча, звичайно, приємніше витрачати гроші на те, що не тільки подарує позитивні емоції, а й безпосередню користь, – каже Іра. – Але ще більше мене приваблює те, що це абсолютно екологічна ідея: створюючи такий букет, я не долучаюся до збільшення кількості сміття, адже кожен із його складників можна повністю використати.

Достеменно не відомо, хто першим придумав замінити бутони квітів гронами винограду чи в’язанками моркви. Одні кажуть, що ідея їстівних букетів прийшла з США, інші – що з Росії. Ірина пригадує історію, як в однієї московської квітникарки, яка почала створювати фруктові композиції, замовила букет мама відомого російського співака – сину на День народження. Тому подарунок так сподобався, що він одразу ж поділився фото із ним в Instagram. Серед кількох десятків тисяч його підписників, звісно, знайшлося чимало тих, які захотіли і собі подібні букети. Так мода на фруктові композиції захопила Москву, а згодом їх почали створювати і в Україні.

Ірина виготовляти смачні букети вчилася самотужки. Пробувала, експериментувала, шукала найкращі варіанти поєднання складників. «Одразу зрозуміла: робити стандартні фруктові букети мені не цікаво. Хочеться, щоб кожен із моїх витворів відповідав індивідувальним смакам того, хто його отримає, пасував до ситуації. Хотілося б навітьрозробити цілу «лінійку» тематичних букетів до різних свят, щоб клієнти уже мали із чого вибирати», – ділиться планами дівчина.

– Компоненти обираю дуже прискіпливо, – розповідає майстриня. – Вибирати можу довго, підшуковуючи фрукт чи овоч ідеальної форми й забарвлення. Купую супермаркетах і на базарі у перевірених продавців, у квітникарок беру зелені декоративні рослини, а тістечка замовляю у наших володимирських пекарів і дуже задоволена їхньою якістю. Загалом на створення одного букета йде 4-5 годин. Сюди входить і час назакупівлю продуктів. Складаю міцно, на совість, щоб композиція не розпалася дорогою до адресата. Вартість букета залежить від побажань клієнта щодо того, що має до нього входити. Середня ціна – 350 гривень, і 75 відсотків її становить собівартість усіх куплених компонентів.

Ірина сподівається, що на найближчий рік смачні букети лишатимуться у тренді, тож замовлень вистачатиме. Планує розширити географію покупців. Насамперед – зробить і відправить букет подрузі до іншогоміста, щоб перевірити, як він «переживе» дорогу. Якщо доставка виявиться успішною, то, можливо, про бренд «Surnuk», під яким працюєІрина, незабаром знатимуть у всіх куточках країни як творця найексклюзивніших їстівних букетів.




коментарів: 2
  1. Дуже гарний буке з гранаткою… Удачі та нових досягнень, бажаю цій чудовій дівчині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *