<

ГО “Drive 2”: “Перегони намагаємося влаштовувати стабільно один раз в три місяці”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:44 | 9.07.2016 / Інтерв'ю / /
Перегляди
21
/ Коментарі відсутні

До редакції інтернет-видання “БУГ” 8-го липня завітали засновники та активісти молодіжної громадської організації “Drive 2 Нововолинськ”. 

Василь Власюк, голова автоклубу, Олександр Задерей, співзасновник “Drive 2 Нововолинськ” та Володимир Романовський, учасник, розповіли про створення організації та про втілення майбутніх задумів.

— Розкажіть, будь ласка, коли було створено автоклуб ?

— Офіційна дата заснування 7-ме листопада 2014 року. Проте, зібралася команда найактивніших у 2013 році. Розпочалося все зі знайомства на форумі, тоді ще  DRIVE2.RU. Згодом у Андрія Левчука, Олександра Задерея та інших активістів з’явилася ідея організувати зустріч автолюбителів. Завдяки спільним зусиллям ми вирішили створити автоклуб. А рівно через рік ми зробили офіційне відкриття.

3cxpwOBTHFk

— В чому полягає сутність створення даного проекту?

— Автоклуб – це об’єднання людей, які пов’язані спільними інтересами. Це стосується не тільки тих, хто любить швидкість, а також і аматорів. Загалом це спільнота, де можна поділитися певними враженнями про авто. З часом ми почали займатися організацією різного роду автомобільних змагань.

— Хто вам допомагав у реалізації проекту?

— Ми знайшли спонсорів, які допомагають нам під час проведення перегонів, це: Бош Авто Сервіс «Формула», Kronospan UA, доставка питної води “Джерела України”, ТзОВ “БРВ-Україна”, МРЦ “Нові крила”.

RAAdq8ycYkA

— А що потрібно для того, аби стати членом автоклубу? 
— Найперше, мати бажання. Навіть якщо немає власного автомобіля, але подобається автомобільний спорт та є ініціатива допомагати в розвитку клубу – запрошуємо до співпраці.

— Яке у вас ставлення до водіїв, що порушують правила дорожнього руху?
— Звичайно негативне. Приблизно два тижні тому трапилася ситуація, коли зупинили водія, який був у стані алкогольного сп’яніння, забрали в нього ключі та викликали поліцію.

— А у вас бувало таке, що ви самі порушували правила дорожнього руху?

— В кожного буває якесь мінімальне порушення на дорозі. Але ми намагаємося уникати цього. Через центр у вихідні дні стараємось не їздити.

HFqIsRo5Gjc

— Ви маєте якийсь стабільний дохід від створеної організації?

— Ні, доходу ми не маємо, оскільки в нас неприбуткова організація.

— А учасник, який бере участь в перегонах, повинен щось сплатити?

— Ми організовуємо перегони різних рівнів. Є такі, які ми створюємо для того, аби учасники відпочили, позмагалися між собою, самостійно обравши суперника, де немає ніяких виграшів, відповідно, вони безкоштовні.

Якщо це перегони рівня чемпіонату України, який включає регламент загальних змагань, то йде створення призового фонду. В такому разі участь є платною. Хоча в нас є спонсори, але ми витрачаємо фінансування також на рекламу, наклейки і організацію, а більшість коштів, зібраних на старті, йде на фінальні призи чемпіонської серії.

xVfHpb2-Lg0

— Як часто проводяться такі змагання?

— Змагання рівня чемпіонату України проводяться раз в рік. Федерація нам вже другий рік поспіль довіряє, ми навіть отримали нагороди від Федерації автомобільного слалому України за те, що в нашому місті було проведено найкращий етап. Нам дуже приємно, що Нововолинськ здобув нагороду, де іншими учасниками були такі міста, як: Кам’янець-Подільський, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ.

Кожен рік, дивлячись скільки йде заявок від міст, стільки йде і етапів. Минулого року їх було 5.

Q_kFiraUsO0

— Які ще проводяться змагання, окрім чемпіонату?

— Перегони намагаємося влаштовувати стабільно один раз в три місяці для того, щоб викликати загальнолюдську цікавість. Останні змагання ми організовували 11 червня, де також була дискотека та нічні заїзди.

— На ваш погляд, існує різниця між чоловічим і жіночим водінням?

— Різниці немає тому, що наприклад в чемпіонській серії 2012-го, 2013-го, 2014-го року жінки займали призові місця на рівні з чоловіками навіть в тих самих категоріях. Все залежить від рівня підготовки учасника. Але, в переважній більшості все ж таки чоловіки досягають кращих результатів.

86ZynUHx8bs

— Які ви можете надати поради автолюбителям?

— “Жги резину, а не жизнь”. Ми радимо любити своє авто, не порушувати правил дорожнього руху, “випускати” свій адреналін на закритих територіях, аби не створювати небезпеки оточуючим, а також поважати інших учасників дорожнього руху.

aAUs9rzfmR8

Нагадаємо, що “Drive 2 Нововолинськ” влаштовує третій етап чемпіонату України з автомобільного слалому, який відбудеться 24-го серпня 2016 року на території заводу «Кроноспан». За анонсами слідкуйте на сайті інтернет-видання “БУГ”.

Розмову вела Наталія Ужвій, інтернет-видання “БУГ”

Фото: Вікторія Бєльська




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *