<

Галина Фартушна: “До гарного у мене душа з дитинства лежала”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:12 | 18.07.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
86
/ Коментарі відсутні

 З львів’янкою Галиною Фартушною, яка переїхала до Володимира і проживає тут разом із сім’єю, я познайомилась у редакції, коли вона прийшла подавати оголошення про послуги візажиста.

У кількох словах жінка розповіла про деталі роботи, за яку взялася, перебуваючи у декретній відпустці.  Як стверджує пані Галина, творити красу може кожна жінка, аби було бажання. Та, щоб перетворити свої заняття і вміння на прибуток, потрібно докладасти  чимало зусиль, – пише Слово Правди.

– До гарного у мене душа з дитинства лежала, –  каже вона. – Пам’ятаю, як збираючись на дискотеку чи вечірку, подругам робила макіяж і зачіски. Але ніколи не думала, що цим можна займатись професійно та ще й за гроші, поки не народила дитину. У першій декретній відпустці взялася за миловаріння та пошиття одягу. Останнє дозволяє не тільки зекономити, а й чудово виглядати. Мені достатньо лише побачити якийсь фасон моделі у журналі,  як незабаром сама примірюю такий. Це в мене від бабуні, котра на своїй старій машинці, яка, до речі, дісталась мені у спадок, вміла не тільки нові речі шити, а й старі перетворювала у шедеври.

    – Але ж навчитись професійно робити візаж не можна, поглянувши у журнал…

– Звичайно. Якраз на той час у Володимирі проводила набір у школу візажу місцевий майстер мейк-апу Ірина Колтанюк. У неї я й почерпнула знання та навики, які розвиваю.

  – Як підібрати вдалий мейкап, який би підкреслював окремі риси обличчя?

– Залежно, що саме потрібно підкреслити. Якщо у жінки невиразні очі, треба правильно нанести тіні, грамотно підібравши тони. Можна накласти кілька пучків вій. Панянкам, у яких тонкі губи, не обов’язково бігти до спеціалістів  з накачування селікону. Їх можна підкорегувати за допомогою косметичних засобів. Ідеальним рішенням буде губна помада з легкою текстурою і ненав’язливим блиском, наприклад, зі світловідбиваючими частинками. Блондинки можуть вибрати зовсім світлі відтінки – від тілесного до блідо-рожевого. Темноволосим підійдуть насиченіші кольори – карамельний, персиковий. Можна використати олівець, який має співпадати  з природнім кольором губ. Та  контур не повинен бути помітним після завершення макіяжу. Основним компонентом, на якому тримається весь мейкап, є база під макіяж, яка  згладжує деякі нерівності шкіри, вирівнює тон та додає стійкості макіяжу.

   –  Косметику яких виробників   використовуєте?

– Переважно польську та американську. Бо переконалась, що вона більше підходить моїм клієнткам. Замовляю її на спеціалізованих сайтах. Дещо привозять друзі та знайомі з-за кордону. Особливу увагу приділяю і вибору пензлів. У моїй роботі вони відіграють особливу роль.

   – Є різні види макіяжу: святковий, вечірній, денний, для фото-відео-зйомок… На що слід звертати увагу, наносячи їх?

–  Якщо жінка не володіє таємницями візажу, та  відразу пораджу їй звернутись до професіоналів.  Бо навіть ідеальні риси обличчя можна зіпсувати неправильним мейкапом.  Наносячи  денний макіяж, слід використовувати тіні, рум’яна і помаду приглушених (здебільшого матових) відтінків. Має бути створений ефект натуральності та відсутності будь-якої косметики. Вечірній відрізняється яскравістю та насиченістю. Урочистий макіяж наносять в особливих випадках, вирушаючи в місця зі штучним освітленням.  Тут  більш підходящі темніші тони косметики, глітери, шіммери, накладні вії для підкреслення сексуальності та надання шарму. А от весільний макіяж вимагає чималих навичок, адже має виглядати ідеально як при денному, так і при штучному освітленні, а також підкреслювати природню красу та індивідуальність нареченої. Для фотозйомки не варто використовувати блискучі і перламутрові текстури, бо вони можуть зробити мейк-ап несиметричним та неохайним. Якщо фотосесія відбуватиметься в студійних умовах, необхідно використовувати насичені, яскраві кольори. Для фотозйомки на відкритому просторі з денним (природнім) освітленням макіяж моделі, може бути менш помітним, ніж для студійної.

   – Скільки часу чаклуєте над обличчям?

– Орієнтовно годину, залежно від складності макіяжу. Моя робота у тому, щоб замаскувати недоліки  і підкреслити природну красу. Хоча чималу роль відграє і психологічний підхід. Кожна жінка хоче відчувати себе найпривабливішою та найчарівнішою. І коли ти, окрім макіяжу, робиш їй комплімент, вона зовсім і почувається впевненіше, і  ніби сяє зсередини.

yKwBGMhkDuo

  – Чи багато у вас замовлень?

-Я недавно почала надавати послуги, тож величезною кількістю замовлень похвалитися не можу. Але вже маю своїх клієнтів, які задоволені нашою співпрацею. Зараз сезон випускних вечорів, то маю по кілька замовлень на день.

– Хто ви за освітою?

– У мене вища економічна освіта, але ніколи не працювала за нею. Згодом заміжжя внесло свої корективи і довелося змінити напрямок. Новий вид заняття для мене став найперше роботою для душі, а згодом – і для гаманця.

Жанна Білоцька




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *