<

Готель у Володимирі не стане осередком єврейської громади та прийматиме гостей і надалі, – представник нових власників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 14.02.2022 / Інтерв'ю, Володимир / , /
Перегляди
4951
/ коментарів 5

Перепродаж колишнього приватного готелю «Волинь» у Володимирі по вулиці Князя Василька, 1, викликав неабиякий резонанс серед місцевих мешканців. БУГу вдалося поспілкуватися з одним із представників нових власників приміщення у центрі міста Михайлом, щоб знайти відповіді на важливі питання.

Після публікації новини про зміну власників готелю журналісти БУГу намагалися поспілкуватися з колишніми власниками. Натомість у приміщенні готелю зустріли представника нових власників Михайла, який приїхав у місто на декілька днів, щоб розібратися з документами та вирішити інші моменти. Тож нам вдалося поставити декілька питань, які цікавили жителів Володимира.

Кого ви представляєте? Хто є справжнім власником готелю?
– Я представляю громадян Ізраїлю.

Ваші представники ті ж самі, хто хотів збудувати готель на вулиці Драгоманова у Володимирі?

– Так.

Як вони відреагували, коли активісти і зрештою міська влада вирішила не дозволяти будівництво.

– Ділянка на Драгоманова не пристосована для приймання гостей. Тому будівництво нового готелю мало б стати вирішенням проблеми розміщення тієї кількості паломників, що мають намір відвідати місце поховання цадика. В зв’язку з цим було прийняте рішення шукати альтернативні варіанти.

У викупленому будинку по Драгоманова, 6 тривають ремонтні роботи. Що там має бути?

– Паломники, не в складі організованих груп, які проїздом бувають в місті з метою відвідати місце поховання мають мати можливість десь присісти, щоб поїсти. Чи скористатись туалетом. І при потребі переночувати.

Під всі ці потреби буде облаштовано уже існуючу будівлю.

Чому для вас важливо було придбати готель ?

– Це був єдиний об’єкт у продажу, який розташований максимально близько до місця поховання цадика.

За скільки ваші представники придбали готель у центрі Володимира?

– Це питання виключно попередніх і теперішніх власників.

Яка його подальша доля, там далі буде функціонувати готель і приймати туристів?

– Готель буде функціонувати, так само як і до придбання.

Чи планується проведення ремонтних робіт, чи будуть певні капіталовкладення у приміщення?

– Буде проведено капітальний ремонт для підвищення рівня комфортності номерів і підвищення енергоефективності самої будівлі.

Деякі підприємці орендують номери під офіси в даному готелі, чи буде з ними продовжена оренда, чи збільшиться плата?

Згідно з планами, там також мають проводитися ремонтні роботи. В зв’язку з цим будуть вноситись корективи в питання оренди, проте розмір плати не зміниться.

Чи є і були у вас певні домовленості з міською владою щодо купівлі даною будівлі?

– Після покупки готелю було проведено зустріч з першим заступником міського голови, на якій було заявлено про намір вести діалог з місцевою владою.

Зокрема, це стосується подальшого ремонту фасаду готелю з урахуванням планів реконструкції центральної площі. Також обговорили питання розвитку готелю, як об’єкта туристичної інфраструктури міста Володимира.

Мешканці Володимира насторожено поставилися до інформації, що можливими власники нового готелю є представники єврейської національності, посилаючись на галас і гори сміття, який вони по собі лишали на Драгоманова,6. Як можете заспокоїти жителів?

– Гори сміття залишаються після будь-якого масового заходу, за умови відсутності організації достатньої кількості місць збору сміття і недостатньої організованості його вивезення. Також масові заходи супроводжуються відповідним звуковим супроводом. Усе вище вказане не має національної чи релігійної ознаки.

При подальшому плануванні заходів на ділянці по Драгоманова особлива увага буде приділена питанню організації збору та вчасного вивезення сміття. Крім того, частина заходів буде перенесена в готель і шуму дійсно стане менше.

Ходять чутки, що представники єврейської національності вважають інші народи меншовартісними, в тому числі й українців. Спростуйте або підтвердить цю інформацію.

– Відношення до інших людей, як до меншовартісних через їх національність чи світогляд на жаль також не має національної ознаки і є показником рівня моральності конкретної людини.

Як часто представники єврейської національності планують приїжджати до Володимира, є певні свята визначені дати?

– Щороку паломники прибували в одні й ті ж дати, тоді ж і відбувались масові заходи. Так буде продовжуватись. Для появи нових дат і збільшення кількості днів перебування немає причини.

Чи плануються ще якісь купівлі майна у нашому чи сусідньому містах?

– Головним питанням було комфортне розміщення паломників. Придбання готелю і приведення номерного фонду до визначеного рівня комфортності є вичерпною відповіддю на це питання.

В довоєнні роки у Володимирі була красива будівля єврейської синагоги чи не має планів щодо її відновлення чи будівництва схожої споруди?

– Не маю інформації.

Що б хотіли додати?

– Готель не стане осередком єврейської громади, а виконуватиме свою основну функцію – поселення постояльців незалежно від національності чи світогляду.

Читайте також:




коментарів: 5
  1. Вже треба було й ресторан Дружбу купити ,щоб не перепрофільовували ,а залишився рестораном .

  2. Можу сказати одне: Володимиряни, ви своїми руками викопали собі яму. В ній вас і закопають.

  3. Треба було не ліквідовувати аеродром на Льотничому, а розбудувати його, вкласти бетонну злітну смугу, і став би Ладомир супер містом

  4. Треба було не займатись дурницями, не заважати, хай би збудували новий готель. Всі б виграли. Дехто розкрутив ненависть, дехто повівся. А так – нічого страшного, може ж таки зроблять нормальний готель з того, що є.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця