<

Європейські традиції та якість – основа сучасних закладів харчування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:08 | 5.01.2015 / Інтерв'ю /
Перегляди
15
/ 1 коментар

Сучасний світ повинен бути сучасним у всьому. Але чи стосується це нашого міста і особливим чинном чи дійшла сучаність до наших заладів харчування? Які є обличчям культури та традицій міста.

Про це ми вирішили запитати у власників кафе “Кастелло” у Нововолинську, назва якого родом із Венеції. Цей  заклад привернув нашу увагу своїм оригінальним дизайном та поєднанням традицій української, італійської та європейської кухні.

– Коли і яким чином прийшла до Вам  ідея створення власного кафе?

– Насправді, моя мама, була ну дуже проти того щоб я стала поваром, – відповіла пані Світлана, та все ж я вчилась куховарській справі. Далі життя закрутилось, і трапилось так, що я побувала в Італії де набралася досвіду, натхнення і познайомилася із чудовими людьми. Так, з часом ми і запросили професійного італійського повара, який вчив нас і наш персонал майстерності приготування піци та інших італійських страв. Це стало надзвичайним досвідом для нас. А першими поварами стали я і мій синочок, якого я тоді ще виношувала на 9 місяці.

– Як ви вважаєте, що є найважливішим для закладів харчування у нашому місті, і яка ваша концепція роботи і секрет успіху?

– Перш за все, ми орієнтуємось на якість та європейські традиції, тому у власному закладі намагаємось це втілювати. Для нас дуже важливо використання автентичних рецептів та продуктів із Європи. Адже, складники для закордонних страв майже неможливо замінити нашими продуктами, а якщо це зробити втрачається первинний смак та суть цієї страви. Також, ми постійно працюємо із персоналом, для вдосконалення їхньої майстерності та вмінь спілкувати із клієнтами. Можливо, це не завжди виходить так як хотілося б, але ми над цим працюємо. Секрет успіху – це, напевне, крокування у визначеному напрямку, удосконалення майстерності, залучення європейських стандартів, культури харчування та орієнтація на клієнта. Тісто для піци ми робимо за італійською технологією, ліпимо руками, а не замовляємо чи заготовляємо основу. Це важливо, адже повар кожен раз виготовляючи, та виліплюючи основу з тіста вкладає свою душу та позитивну енергетику, що передається і гостям зі стравою.

– Чи зустрічались Ви із труднощами на шляху впровадження у меню італійських страв та втілення ідеї інтер’єру?

– Я думаю це характерно для будь-якої справи зустрічатись із труднощами. Ми будувались близько трьох років. Було важко втілити ідею дизайну в життя, нам пощастило із командою спеціалістів які нам в цьому допомагали. Десятки разів змінювали макети, адже якщо я не відчував душею, що це саме те, це відразу відпадало – зауважує пан Володимир. Тим паче, ми хотіли зробити такий заклад де не лише можна смачно поїсти, але де буде приємна атмосфера і затишок. Наскільки нам це вдалось, звичайно потрібно запитувати у відвідувачів.

А із стравами є труднощі й зараз, адже в країні криза, курс зашкалює, а ми закуповуємо деякі продукти за кордоном. Звичайно, ми пробували заміняти нашими продуктами, наприклад, сир Пармезан, але переконались що цього робити не варто, адже смак виходить зовсім інший. Італійські страви не всім до смаку, адже скільки людей – стільки думок, тому ми додаємо і сучасну європейську й українську кухню.  Ось такий мікс на будь-який смак.

– Чи досягнули ви бажаного результату і чи є куди рухатись далі, наскільки кафе актуальне для нашого міста?

– Є відвідувачі які уже знайомі із ставами з європейської кухні, тому їх особливо цікаво відвідати наше меню, і, можливо порівняти. Є такі, яким цікаво щось нове, тому автентичні європейські страви відкривають їм нові смакові обрії. А є такі, які віддають перевагу стандартній кухні, але і традиційні українські страви у нас теж є. Ми відкриті до спілкування, тому завжди перечитуємо і відгукуємось на записи у книзі побажань чи коментарях в інтернеті. Зараз ми впроваджуємо нові акційні пропозиції для наших клієнтів, тому ласкаво просимо! Все ж ми вважаємо наше кафе актуальним, адже у нас є те, чого немає  інших закладах у нашому місті.

Рухатись далі звичайно є куди, не так давно ми зробили літню терасу, де можна споглядати захід сонця, зробили розваги для дітей, адже багато наших відвідувачів приходять із дітками. Плануємо ще розширятися і робити дитячу кімнату, щоб наші маленькі відвідувачі та їхні батьки відчували себе комфортно.

Крім того, ми буваємо і за кордоном й в інших міста України тому завжди намагаємось щось відкрити нове для себе, те що впадає в душу ми приносимо у наше кафе уже власному баченні. Звичайно, до рівня львівських кафешок нашому місту ще рости, адже там в кожному закладі є своя автентичність, своя історія чи легенда, своя іскорка, це те що змушує людину повертатись туди знову і знову.

При створенні нашого кафе, ми теж орієнтувались на певну “ізюминку”  і в інтер’єрі й у виборі страв. Наприклад, мій чоловік, – пояснює пані Світлана, власноруч оздобив інтер’єр кованими елементами. Це моє хоббі, – каже пан Володимир, я не художник я навіть малювати не вмію, але в мене народжується образ в голові і я його відразу втілюю в життя. Це відбувається мимовільно, як поклик душі, я не можу себе змусити щось зробити, а роблю коли приходить надхнення. Як це вийшло втілити в інтер’єрі ви можете самі побачити. Окрім цього на стінах закладу розміщенні авторські роботи талановитого нововолинського майстра Сміта, за що йому дуже вдячні, адже це дуже оригінальна робота. Та й кожен елемент декору має якусь певну маленьку історію історію, чим ми пишаємось.

Наш результат – це задоволені клієнти, для яких ми працюємо і будемо вдосконалюватись.

Image00001
Image00019
Image00018
Image00009

Оля Івашко, інтернет – видання “БУГ”




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *