<

Артем Шелуха: “Баскетбол у Німеччині дуже популярний. Звичайно, не як футбол, та все ж…”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:38 | 21.02.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

Екс-гравець луцького баскетбольного клубу «Волиньбаскет» Артем Шелуха вже півсезону під 28 номером відіграв у команді «VfL AstroStars Bochum», яка виступає в другому дивізіоні Німеччини.

Також у його біографії були рівненський «Пульсар» та львівська «Політехніка». Сподіваємось, саме Артем допоможе читачам «Слова Волині» збагнути різницю між українським та європейським баскетболом.

– Порівнювати щось складно. Рівень дуже хороший, у кожній команді є два-три легіонери, зазвичай американці. Другу німецьку лігу я порівняв би з теперішньою українською Суперлігою. Ще більша різниця в менеджменті. Там докладається чимало зусиль для популяризації клубу: плакати по місту, реклама, журнали, картки з гравцями, різноманітні зустрічі з фанатами…

– Після однієї з них ти виклав фото трибун із таким коментарем: «700 людей на грі – рівень». Виходить, що й підтримка вболівальників більша. Як працює бохумський фан-клуб? Які оригінальні акції організовує?

– Баскетбол у Німеччині дуже популярний. Звичайно, не як футбол, та все ж… Зали завжди повні, хай де грають. Є навіть п’ятитисячники… Наш фан-клуб чудово підтримує нас. На матчі вони приносять різні постери, плакати. І ми теж з ними контактуємо, декілька разів грали у футбол. Це така собі дяка за підтримку.

– Щось цікаве є в тренувальному процесі: незвичні завдання, можливо, якась особлива музика?

– Так, багато є цікавого. Наприклад, на кидкові тренування вмикають музику на великі колонки. Буває, після виграних ігор граємо в міні-футбол або з’їжджаємо на матах наввипередки.

– Як відпочиваєте командою після ігор?

– Колектив дуже дружний, часто вечеряємо разом у китайських чи подібних ресторанах. Буває, збираємося в когось на вечір покеру.

– Як справи з німецькою? Потрапляв у незручні ситуації через непорозуміння?

– Німецьку знаю непогано. Закінчив мовні курси. Звичайно, спочатку траплялися незручні ситуації, але тепер уже нормально.

– Як німці оцінюють ситуацію в Україні?

– Раніше часто питали про війну. До речі, Бохум – це місто-побратим Донецька… Наразі по місцевих новинах нічого про Україну не говорять, то й інтерес вже не такий.

– Коли приїздив на канікули, то бачив гру луцького клубу. Що скажеш про суперліговий «Волиньбаскет»? Чи виріс він порівняно з минулим сезоном і над чим хлопцям потрібно працювати?

– Звичайно, команда виросла. Багато з ким із хлопців я пограв і знаю їхній високий потенціал! Думаю, перемоги лучан – попереду!

– Яка твоя найбільша баскетбольна мрія?

– Просто хочу пограти ще кілька років на високому рівні. Та головне – здоров’я.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *