<

Андрій Садовський “Коли засновували “Типовий Володимир” то було модно, а зараз ведемо групу, бо цікаво!”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:12 | 6.11.2015 / Інтерв'ю /
Перегляди
8
/ коментарі 3

Андрій Садовський – один із трьох адміністраторів групи «Типовий Володимир» в соціальних мережах Вконтакте. Разом із друзями, вже більше 2-х років,  інформують, розважають та залучають до суспільної активності жителів та гостей міста.

Розкажіть як розпочинався “Типовий Володимир”?

— Заснована ця група 2013-го року, місяць точно не скажу. Цікаво те, що створив її не уродженець Володимира-Волинського, а ковельчанин, який навчався у педагогічному коледжі – Костянтин Мацелік. На той час була мода на такі от “типові” спільноти і підхопивши тренд був створений “Типовий Володимир”. Група почала набирати обертів і скоро вже нараховувала тисячу підписників. Я на той час, був лише активним підписником – пропонував новини, фото та різноманітні пости. І тоді, Костя запропонував мені стати одним із адмінів цієї спільноти. На що відразу погодився. Десь приблизно через місяць, ми взяли адміном Влада Зінкевича. Влад був як адміністратор, а також виконував функції дизайнера спільноти. Але, на сьогодні, так склалося, що хлопці виїхали із Володимира і я залишився ключовим адміном.

4

Як Ваша спільнота висвітлювала події революції та антитерористичної операції на сході України?

— Під час революційних подій, наприкінці 2013-го та початку 2014-го року, своїх власних новин практично не було. В основному постили новини, відео, стрімили із інших спільнот, телеканалів та видань. Пам’ятаю, що сидів до ранку, щоб встигну подати всі новини та події, що відбувалися як у Києві, так і в Луцьку та іншим містах країни. В той час, у нас була відвідуваність спільноти близько 50-ти тисяч переглядів за день. Якщо вже говорити про, те як нас читали, то найбільший ривок був коли трапилася трагедія під Волновахою… На той час, у нас був мобільний зв’язок із нашими бійцями і подавали “найсвіжішу” інформацію. Тоді, за кілька днів, кількість підписників із 5-ти тисяч зросла до 10-ти.

Потім у нас з’явився ще один адмін, це Володимир Боярин. Він розвивав тему полону наших військовослужбовців. Тоді з’являлося багато інформації: де наші хлопці потрапили в полон, в який умовах вони перебувають та як ведуться перемовини про їх звільнення. В той час, навіть деякі столичні канали робили посилання на нашу спільноту: СТБ, ICTV, волинські видання – Волиньпост. Відвідуваність в той час, була приблизно 250-ти тисяч переглядів і близько 150-ти тисяч індивідуальних відвідувачів. А ще, ми зробили спеціальну рубрику в якій родичі військових із 51-ї ОМБР, що знаходилися в АТО, могли писати інформацію про солдатів та допомагали розшукати їх.

Буквально тиждень назад відбулися місцеві вибори, якою була позиція Вашої спільноти в цьому процесі? Тим паче, що один із адмінів є синов одного із тодішніх кандидатів на мерське крісло у Володимирі-Волинському.

— «Типовий Володимир» – спільнота, що не прогиналася під жодну політичну силу. Звичайно, Влад підтримував батька під час виборчого процесі, але ніяк це не впливало на інформацію, що ми подавали на наших сторінках. Ніхто з адмінів, ні Костя, ні Влад і ні я – не пов’язані із будь-якою політичною партією. Був час, коли нам заклади зв’язки з регіоналами та ін. політичними силами, але цього не було. Звичайно, пропонують багато різної інформації щоденно і ми не все пропускаємо, бо дуже багато такої маячні, що в голову не вкладається. Можливо, це ті чиї ми пости не ухвалили й приписують нам політичні інтриги!

Якщо не секрет, розкажіть про статистику спільноти.

— На сьогодні, у нас майже 15-ть тисяч підписників. Якщо брати по містах, то 72% – це жителі Володимира-Волинького, 10% – Нововолинська, 3% – Луцьк і 15 % – це жителі інших населених пунктів. По вікові, то основна маса, це люди від 18 років і до 30-ти. Хоча приємним є той факт, що 5% від усіх підписників – це люди яким за 45-ть років.

Ось на початку розмови, ми говорили,  що спільнота також проводить суспільні акції. Розкажіть про ті, які найбільше запам’яталися.

— Мабуть, однією із найяскравіших була акція «Я це Україна» Тоді ми викладали герб із свічок на площі Героїв. Відбувалася вона в листопаді 2014-го року. Потім, коли загинув Кузьма Скрябін, ми організували в центрі міста хвилину мовчання, кожен міг принести свічку та разом із іншими вшанувати пам’ять цього видатного чоловіка. Проводимо багато соціологічних опитувань на різні теми. Загалом, різного плану робота. Навіть, було кілька ярмарків, які організовувала міська влада, то ми були інформаційними партнерами, що для нас є важливим, так як сприймають як хороше ЗМІ.

Фото з архіву
Фото з архіву інтернет-видання “БУГ”

І на завершенн, які плани розвитку спільноти та й особисто в адмінів?

— Наразі, ще не визначилися, як далі розвивати спільноту. Реєструвати як ЗМІ зараз не бачимо сенсу. Поки що будемо працювати і писати про наше місто Володимир-Волинський. Якщо про мене. То я навчаюся у Міжрегіональній академії управління про Прикарпатському університеті імені М. Грушевського, здобуваю степінь магістра. Влад Зінкевич  навчається у Луцьку, а Костя Мацелік виїхав до Києва. Якось так вийшло, але поки є хоча б один адмін. у місті, то наша спільнота існуватиме та розвиватиметься.




коментарів: 3
  1. Типовий не є об’єктивним. Адміни постять лише те що їм вигідно, витирають коменти, постійно заступаються за екс-регіоналів, зокрема за Климюка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *