<

Олександр Паламарчук: “За 100 днів роботи в області виявлено 8 авто з підробленими номерними агрегатами кузовів та двигунів. Будьте обачними, купуючи авто!”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:08 | 1.04.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
214
/ Коментарі відсутні

Заступник директора Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області Олександр Паламарчук розповів журналістам “БУГу” про перші 100 днів роботи сервісних центрів МВС.

Пане Олександре, що являє собою Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області?

Відповідно до постанови КМУ від 28.10.2015 № 889 «Про утворення територіальних органів з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ» 07 листопада 2015 року було створено Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області, а також територіальні сервісні центри МВС, що функціонують в містах Луцьк, Ковель, Горохів, Камінь-Каширський. Кожен з них виконує всі необхідні для громадян дії щодо надання послуг з реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів, видачі посвідчень водія, свідоцтв для перевезення небезпечних вантажів і свідоцтв про підготовку уповноважених з безпеки перевезень даних вантажів.

Якими є найпрогресивніші результати Вашої діяльності з моменту створення, тобто за перші 100 днів роботи?

Незважаючи на те, що з початку роботи було відкрито 4 територіальні сервісні центри МВС, для того, щоб громадянам було зручно отримувати послуги, сформовано виїзну групу ТСЦ 0744 у м. Нововолинську, також встановлено веб-камери у приміщеннях ТСЦ, зменшено час огляду транспортних засобів експертами, кожен громадянин може безкоштовно оформити договір купівлі-продажу авто безпосередньо в сервісному центрі.

Тобто була спрощена процедура купівлі-продажу авто?

Так. Відмінено довідку-рахунок, на зміну якій введено нову категорію документів, що підтверджують правомірність придбання транспортного засобу – укладені та оформлені в сервісних центрах договори купівлі-продажу, дарування авто, а також інші договори, на підставі яких здійснюється набуття права власності. Також важливо знати, що зараз немає необхідності шукати центр, до якого Ви відноситеся згідно з реєстрацією місця проживання. Сьогодні можна звертатися до найближчого територіального сервісного центру МВС, та економлячи свій час, отримати всі необхідні для Вас послуги.

З цього приводу скажіть, чи можна навчатися в автошколі у місті Володимирі-Волинському, а скласти іспит і отримати посвідчення водія, для прикладу, у сервісному центрі в місті Луцьку або місті Нововолинську?

Так, у даному випадку Ви можете складати іспит у будь-якому територіальному сервісному центрі. Повторюсь, місце реєстрації та навчання вже не впливає на отримання послуг громадянами, відповідно, і на місце отримання посвідчення водія.

Пане Олександре, останнім часом представники автошкіл все частіше піднімають питання продовження акредитацій закладів з підготовки водіїв та атестації спеціалістів даних закладів, як Ви могли б прокоментувати цю тему?

Найближчими днями Кабінет Міністрів України разом з Міністерством внутрішніх справ мають прийняти необхідні нормативно-правові акти, які дадуть змогу врегулювати дане питання та розпочати процес акредитації та атестації у сервісних центрах МВС.

Чи можна дізнатися, з ким співпрацював Регіональний сервісний центр МВС за період 100 днів роботи?

Перш за все, з органами виконавчої влади й місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, структурними підрозділами Міністерства внутрішніх справ, до компетенції яких належать питання, пов’язані з роботою системи сервісних центрів МВС. Також важко уявити повноцінну роботу сервісних центрів без допомоги працівників експертної служби.

Про які випадки виявлення фактів порушення закону, встановлених спільно з експертною службою за перші 100 днів роботи, Ви могли б розповісти?

Перш за все зазначу, що перед тим, як зареєструвати автомобіль ми завжди радимо провести його експертне дослідження. У сервісному центрі авто перевіряють, по-перше, документально, по-друге, по наявних у сервісних центрів базах даних (на предмет того, чи є на транспортному засобі обмеження або заборони). Експертне дослідження ж полягає в перевірці номера двигуна та кузова.

За 100 днів роботи в області виявлено 8 авто з підробленими номерними агрегатами кузовів, двигунів, а також особу, що перебувала в розшуку та автомобіль, який з 2013 року теж знаходився в розшуку. Усі матеріали були передані для подальшого встановлення обставин справ до Луцького міського відділу ГУ НПУ у Волинській області.

– Стосовно нового для сервісних центрів, в порівнянні з МРЕВ: сфери перевезень небезпечного вантажу, які результати наявні у даній галузі?

– З початку діяльності сервісних центрів МВС у Волинській області видано 151 свідоцтво ДОПНВ про підготовку водія, також здійснюється видача  дозволів на перевезення небезпечних вантажів.

– На останок скажіть, куди громадяни можуть звертатися у випадку виникнення певних питань?

За детальнішою інформацією з усіх нагальних питань громадяни можуть звертатися за рекомендаціями до Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області, що знаходиться у місті Луцьк, за адресою вул. Гордіюк, 14 б, або ж до територіальних сервісних центрів за адресами:

Виїзна група ТСЦ 0744 : м. Нововолинськ, вул. Нововолинська 20.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *