<

Богдан Бадзюнь: “Найголовніше, на мою думку, – допомагати людям”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 7.07.2015 / Інтерв'ю /
Перегляди
82
/ коментарі 4

Богдан Бадзюнь – політик, меценат та власник БОШ Авто Cервісу «Формула». Це людина, яка не зупиняється на досягнутому, розвиває власний бізнес, і займається благодійністю. А як саме депутат Нововолинської міської ради втілює мрії у життя – читайте у інтерв’ю пана Богдана.

– Богдане Миколайовичу, яким був початок Авто Сервісу «Формула»?

– Ми перейняли досвід роботи з автомобілями із Європи. Починали з купівлі та продажу автомобілів із Німеччини, і в той момент виникла ідея заснувати дещо подібне виробництво тут, у Нововолинську. У 2000-му році  я, мій друг і колега Сергій Третяк, з яким досі працюємо і Юрій Вітюк, разом змогли втілити ідею в реальність: знайшли приміщення, де можна було б це реалізувати. Звісно, стан залишав бажати кращого, однак ми зробили капітальний ремонт, і з того часу почали приймати перших клієнтів. Це був звичайний автосервіс. В ньому працювало троє людей. Пізніше у нас в «Формулі» працівників стало значно більше, адже з’являлися нові клієнти. Із 2003-го року ми почали їздити на виставки в Київ, Познань (Польща) , Франкфурт-на-Майні (Німеччина) . Після цього виникла думка створити Bosсh Авто Сервіс у нашому рідному місті Нововолинську. З 2008-го року ми почали навчання та  співпрацю з фірмою БОШ Україна. Після всіх перевірок на якість ремонту та обслуговування, 1-го червня 2014 року  нам вручили Свідоцтво, що ми являємось частиною всесвітньої мережі BOSCH SERVICE та  було офіційне відкриття  БОШ Авто Сервіс ФОРМУЛА в м.Нововолинську .

Цього року Автоцентру «Формула» 15 років, а БОШ Авто Сервісу  – 1 рік.

– У кожної людини є мрія, то – якою вона була у Вас? Як Ви досягли усього того, що зараз маєте?

– Мрій завжди досить багато. Із впевненістю кажу, що одна з них уже реалізувалася. Взагалі – мрії реалізовуються, але потрібно вірити в Бога та працювати над їхнім втіленням у життя.

– Чи втручалась Нововолинська міська влада у Вашу підприємницьку діяльність?

– Та ні, втручання як такого зі сторони місцевої влади не було.

– Із нагоди 15-річчя Авто Сервісу «Формула» Ви вирішили зробити знижку у розмірі 15-ти відсотків для постійних клієнтів. Чи багато постійних клієнтів у Авто Сервісу «Формула» за такий період його існування?

– Постійних клієнтів, звичайно, багато. Взагалі, постійних місцевих у нас більше двох тисяч. Користуються нашими послугами автолюбителі із Ковеля, Луцька, Іваничів, Горохова, а також із Сокаля, Червонограда та Львова. Спочатку в нас був більш широкий напрям робіт. Зараз вже вибрали один напрям – ремонт та обслуговування автоматичних та механічних коробок передач. За допомогою цього ми і залучаємо до себе охочих. Такої спеціалізації немає ні у Волинській, ні в Львівській  області, тому ми її постійно вдосконалюємо та розширюємо. Також працюємо із ремонтом двигунів, заміною масла, технічних рідин, ремонтом ходової та гальмівної системи, комп’ютерною діагностикою всіх видів авто, в тому числі й вантажною технікою, маємо в наявності широкий спектр запчастин. Зараз уже відкрили окремий підрозділ  TIR-сервіс, де обслуговуємо вантажні автомобілі. Таким чином, зуміли вийти на ринок обласного рівня.

– Журналістам «БУГу» відомо, що завдяки Вашій допомозі на 15-му мікрорайоні завершилася реконструкція баскетбольного майданчика. Що Вас спонукає займатись благодійністю?

– Кожна віруюча людина, яка відвідує храм, знає – ми повинні віддавати десятину власних коштів на благо церкви. Завжди, коли маю змогу, намагаюсь допомогти людям. Це і спонукає. Зараз, наприклад, з друзями та братамидопомагаємо фінансово у будівництві двом церквам, ремонтуємо техніку з військової частини. Спортивна сфера та дозвілля молоді також не забуті.

– Благодійсність, перш за все, потрібна молоді, а її життя першочергово залежить від місцевої влади. Богдане Миколайовичу, чи хотіли б Ви змінити своє місто?

– Звичайно хотів би змінити Нововолинськ. Ми вже намагаємось покращувати культурне життя нашого шахтарського міста. За допомогою народного депутата Ігоря Гузя заснували Молодіжний ресурсний центр «НОВІ КРИЛА». Разом із депутатом Нововолинської міської ради Борисом Карпусом і Павлом Мединою ми спільно створили куточок для творчої молоді у Нововолинську. Подібні центри уже існують у Луцьку та у Львові. Поле діяльності у нашому центрі велике, і його потрібно розширювати і надалі. Знаходьте нас в інтернет-мережі. ДОЛУЧАЙТЕСЬ !

– Чи плануєте балотуватись на посаду мера шахтарського міста?

– Чесно кажучи – ні. Для того, щоб працювати на посаді міського голови треба відійти від улюбленої справи на «Формулі». А ця праця потребує великої кількості сил та досвіду. Мені вистачає роботи і на автосервісі, а добрі справи можна робити і на своєму місці.

– Яке Ваше кредо?

– Моє кредо – жити правдиво і чесно. Вірити  в Бога. Найголовніше, на мою думку, – допомагати людям. Працювати чесно і якісно – це просто. Ніяких складнощів у цьому немає.

– Ви брали участь у «Велопробізі» у Нововолинську. Чи варто продовжувати такі акції і надалі?

– Це один з найкращих видів  спорту. Ми створили групу любителів-велосипедистів «НовоВело». До нас долучаються також друзі із Володимира-Волинського. Їх група «ВелоВолодимир» уже приїжджала до нас двічі. Плануємо, що теж поїдемо у сусіднє місто. Нас запрошують на День Володимира-Волинського 28-го липня. У нас було дві міських та одна заміська поїздки. Поїздки за межі Нововолинська сягали до 35-ти кілометрів: їхали селами, полями, лісами. Це дуже цікаво!

– Яким видам спорту надаєте перевагу?

– Взагалі, мені подобається баскетбол. Цією грою займаюсь уже більше десяти років. Граю  також у  футбол .

– Які плани на майбутнє у автоцентру «Формула»?

– Перш за все, хочемо заснувати новий напрям «шиномонтаж». Пізніше, коли добудуємо другу частину Авто Центру «Формула», плануємо зробити автомийку. Також хочу відкрити автосалон у Нововолинську і займатись продажем  автомобілів. Ми вже маємо проект автосалону, але зараз його втілити в реальність неможливо, бо потрібні серйозні капіталовкладення. Також важливо, щоб змінилась ситуація в Україні: щоб люди мали можливість купувати автомобілі, а не лише увесь час ремонтувати їх. Ситуацію цю може змінити лише влада. Вона повинна допомагати людям і з робочими місцями, і з  кредитами. Я оптиміст та вірю, що усе буде добре!

Інтернет-видання «БУГ» бажає БОШ Авто Cервісу «Формула» довголіття, процвітання і побільше клієнтів!

Вікторія Махновська, інтернет-видання “БУГ”

11668033_10203004444190791_266593275_n
Богдан Бадзюнь та уся команда БОШ Авто Сервісу Формула
DSC02914_tn
DSC02916_tn
11721990_10203022872371484_1890785734_n




коментарів: 4
  1. Та хто туди не їдето гроші вони мастаки на формулі викачати з кишені. За любу дрібничку космічні ціни. А якщо щось серйозне то взагалі є знайомі що в шоці просто були.

    • Ото ж то, що має свою ціну. Дешевше робити на спеціалізованому сервіс центрі Шкода сервіс и форд сервіс в обласних центрах(дивитись в монітор і попивати каву) чим в них ходити, ждати спеціаліста по 3 години бо він вибачте ще невиспався і приходить на роботу в 12 годин. Діагностика авто в форд сервісі 60грн година, а тут за 10хвилин беруть 100грн дають бумажку і непояняють що там написано.

  2. Знаю Богдана давно. Добрий господар, розумний керівник. хороший товариш. Таким людям треба давати дорогу у велику політику!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *