<

“Землі оборони”: прогулянка територією колишнього танкового полку у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 8.04.2017 / Місто буденне /
Перегляди
122
/ 1 коментар

Територія колишнього танкового полку Володимира-Волинського багато років стоїть пусткою.  Місцева влада неодноразово зверталася до Міністерства оборони, аби землі передали на користь громади, однак постійно надходять повідомлення, що це “землі оборони і мають стратегічне значення”.

Журналіст інтернет-видання “БУГ” пройшлася територією. Висновок – де-юре: на цій території заборонено перебувати, однак руїни живуть власним життям. Ніяких загороджувальних знаків, знаків про заборону перебування на території не помітили.

Далі, хоча б здавалося, що людей на такій території не повинно бути, однак їх тут вдосталь. Дехто прогулюється територією з домашнім улюбленцем, дехто скорочує дорогу і щоб не обходити територію – простує стежками.

Розпочнемо з території. Перше, що помітили це – стихійне сміттєзвалище, коли жителі будинків навколо звозять сміття під стіни руїн, до хащів та інших менш примітних місць.

Найбільше зацікавили так звані “копачі металу”. При появі людини з камерою, швиденько лопати сховали в авто, і один з них підійшов та попередив, щоб фотографія ніде не з’явилася. Чоловік натякнув на той момент, що на території танкового полку є землями оборони і знаходитися цивільним заборонено. Однак на питання журналіста, чи є він військовим, відповів чесно – “ми заробляємо гроші”.

Після кількох хвилинного спілкування, чоловіки сіли в авто і виїхали з території, повернулися лише, коли журналіст із супроводжуючим покинули танковий полк.

Однак на території не лише копають метал. В середині колишньої казарми, невідомі поспилювали дерев’яні перекладини. Місцями порозбирали підлогу, стіни (комусь дуже потрібна була безкоштовна цегла).

Додамо, що закинуті будівні є дуже небезпечним місцем для перебування. Однак це не заважає дітям з округи розважатися в закинутих приміщеннях.

Із світлин виникає одне запитання, яке саме стратегічне завдання виконують ці землі для оборони країни?




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *