<

«Звуки Чорнобиля», реп на поезію Стуса та кліп «Бумбоксу»: повідомили новинки української музики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:54 | 8.11.2020 / Борщ /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

Давно не оновлювали свій плейлист, а стежити за новинками не вистачає часу? Ми вам допоможемо! Кожного місяця збираємо найцікавішу свіжу українську музику. Тепер ви точно нічого не пропустите.

Слухайте своє та діліться зі світом, – пише Громадське.

Осіння романтика від Blooms Corda

П’ять нових акустичних пісень від київського гурту на мініальбомі «Sottoportico». Sotto il portico — це невеличкі аркові проходи попід будинками в Італії. Ними й надихався фронтмен гурту Данило Галико.

«Часто ці проходи є єдиним способом потрапити до внутрішнього дворика чи будинку. І я хочу, щоб мініальбом «Sottoportico» став для слухачів таким проходом до внутрішнього дворика «Blooms Corda», у якому вони почуватимуть себе добре та спокійно», — розповідає Галико.

Затишна спокійна музика, записана на домашній звуковій студії, ідеальна для осінніх холодних вечорів.

Воїн The Lazy Jesus

Нетиповий хіп-хоп із сумішшю джазу та електроніки від басиста гурту [O] Єгора Гавриленка. Треки для повноформатного альбому «Original Fighter» він збирав три роки.

«Я істинний воїн, який відважився врятувати самого себе в цей нелегкий ковід-рік, поставивши собі за мету підкорити нові вершини», — каже Гавриленко.

У записі деяких композицій The Lazy Jesus взяли участь запрошені гості — OTOY, Довгий Пес і Den Da Funk.

Епічна ALLOISE

Після чотирирічної перерви співачка Алла Московка випустила новий мініальбом «Bare Nerve» свого проєкту ALLOISE. Англомовний (але без різкого акценту, як то часто буває в українських артистів) інді-поп ніби створений бути саундтреком для епічного кіно. Бездоганний вокал Алли та довершена музика творять магію. Обов’язковий для прослуховування.

«Ядерна Могила» пропагує

«Пропаганда» — новий мініальбом від київського репера про фейкові новини, брехню та правду. Цікаві тексти й качові біти, коротко та влучно.

«Це для вдумливих людей, які послухають альбом і щось для себе зрозуміють. Я вважаю, що хіп-хоп має бути протестом», — розповідає репер.

Звукова вишиванка від Zavoloka

Альбом «Ornament» від електронної композиторки Катерини Заволоки. Ритмічне складне полотно.

«Звуковий орнамент танцює в часі та просторі. Візерунки з ритмічним повторенням геометричних тонів вишивають вашу символіку, посилюючи виразність почуттів і наздоганяючи дух», — описує свою роботу композиторка.

Василь Стус у репі Паліндрома

Кліп на саундтрек «Не дожив» львівського репера для документальної стрічки «Ваш Василь». Фільм розповідає про життя та боротьбу поета Василя Стуса. У пісні використані слова з його вірша «Ще й до жнив не дожив». У відеоряді є кадри з фільмів «Ваш Василь», «Просвітлої дороги свічка чорна» та «Тіні забутих предків».

«Зайві» Зэ Джозерс і Джон Дір

Кліп калушанина Зэ Джозерс і Джона Діра на пісню «Зайвий персонаж». Це історія про повернення додому героя міфічної двохсотлітньої війни, від якої він не може оговтатись.

«Цей пластмасовий мір побідив, а я в ньому такий органічний, шо згнив», — розповідає герой пісні.

Цікава меланхолійна робота.

Емоційний «Бумбокс»

Кліп на пісню «Ангела» з останнього альбому гурту «Таємний код: Рубікон». Емоційна символічна робота режисера Стаса Гуренка, ідейником якої є фронтмен гурту Андрій Хливнюк. Вона складається з натюрмортів, у яких зашифрована українська реальність.

«Деякі дуже прямолінійні, над деякими доведеться “постопкадрити” й подумати: чому це, звідки це, яким подіям присвячено?.. Кліп “Ангела” — нагадування насамперед нам як авторам про те, що мистецтво має ставити питання суспільству й реальності», — розповідає Хливнюк.

Інтим від TVORCHI

Кліп на пісню «Living My Life» зі свіжого альбому «13 Waves» тернопільського дуету.

«Відвертий світ нових образів і форм», — так називають вони свою відеороботу. Знімали її на унікальному Черепашинецькому кар’єрі на Вінниччині з лазурною водою серед хвойних лісів. Танцюють у кліпі учасниці одного з найкращих водних балетів України «Waterballet Mermaids».

«Звуки Чорнобиля» від СТАСІК, KRUTЬ та KAZKA

«Звуки Чорнобиля» — це соціально-культурний проєкт, у якому беруть участь десять українських та закордонних артистів. У ньому вони через творчість переосмислюють Чорнобильську катастрофу.

Цього року музиканти відвідали зону відчуження й перетворили свої враження на музику, яку згодом об’єднають в один альбом. У своїх роботах вони використали звуки, зібрані в Чорнобилі.

Свої роботи вже презентували співачки KRUTЬ, СТАСІК та гурт KAZKA.

У проєкті також беруть участь «Вагоновожатые», Сергій Міхалок (Brutto, DREZDEN) і Олександр Чемеров (The Gitas), ісландці Gus Gus, французи Telepopmusik та інші.

Соціально-політична Alina Pash

Після свого мініальбому про «здоровий патріотизм» Alina Pash продовжує маніфестувати. Тепер у день місцевих виборів, 25 жовтня, разом із реперами OTOY і Den Da Funk вона випустила соціально-політичний трек (і кліп на нього) «Corruption». 

Це 4 хвилини агресивної музики та жорстких панчів про стан справ у країні: «Кожні 5 років кричимо за нових чортів», «В інституту держави давно на сесіях двійки», «Ми всі рівні типу тут, але хто рівніші всіх» тощо.

KALUSH про рідне місто

Романтика провінційного міста від фронтмена гурту KALUSH Псючого Сина. На «фіті» в нього — «кєнт, який забажав залишитися інкогніто». Як каже сам Син, той найбільше повпливав на його розвиток у музиці.

Розмова про особисте з ONUKA

Новий сингл «СЕАНС» і кліп на нього, присвячений синові лідерки гурту Наталії Жижченко. Замість соціальних меседжів (альбоми VIDLIK і MOZAЇKA) тепер вона розповідає про особисте. 

Казкова відеоробота, режисером якої виступив чоловік співачки, композитор Євген Філатов (The Maneken).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *