<

Ялинка на Новий рік 2020: яку обрати і як прикрасити

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:58 | 12.12.2019 / Борщ / , /
Перегляди
15
/ Коментарі відсутні

Щоб новорічна ялинка виглядала стильно й сучасно, її потрібно правильно прикрасити.

Про це інформує УНІАН.

Яку ялинку наряджати

Перш ніж прикрашати цей традиційний атрибут новорічних свят, потрібно вирішити, яку ялинку наряджати. Новорічна ялинка може бути як натуральною, так штучною.

Останнім часом у світі багато уваги приділяють не тільки якості ялинки, але й іншим чинникам, наприклад, турботі про екологію. Досі ведуться суперечки про те, що ж приносить менше шкоди навколишньому середовищу – зрубане натуральне дерево або ж штучне.

Тут об’єктивно немає однозначної відповіді. Натуральні деревця, які продають на ялинкових базарах вирощені як раз для новорічних свят на спеціальних плантаціях, і по суті, це нічим не відрізняється від вирощування інших культур. Але такі ялинки повинні мати спеціальні чіпи, а у продавців – всі необхідні документи.

Звичайно, для нашої природи було б краще, якщо б ці плантації не вирубували. Допомогти в цьому могли б штучні ялини. Але і вони мають недолік – робляться з пластику.

Якісні ялинки не мають негативного впливу на людину, але прослужити вони повинні у вас як мінімум 10 років – тільки в цьому випадку вплив на клімат стане нижче, ніж від вирубки і подальшої переробки натурального дерева.

Незалежно від походження дерева, економити на цьому питанні не потрібно, варто обирати якісну ялинку. Класичним варіантом різдвяного дерева є ялина. Вона має яскраво виражений аромат, який миттєво наповнить весь будинок.

Щоб ялина довго зберегла свій святковий вигляд, їй потрібні прохолода і полив. У жаркому приміщенні хвоя швидко стане рудою і опаде.

Не менш поширеним варіантом є сосна. Вона витриваліша, ніж ялина, і навіть у теплому приміщенні не скоро розлучиться зі своїми голками, хоча їх колір потьмяніє досить швидко.

Аромат сосни при кімнатній температурі не так яскраво виражений, як у ялини і ялиці. Для того, щоб насолодитися нею повною мірою, потрібна спека.

Ще однією гідною новорічною прикрасою будинку стане ялиця. Але, як і ялина, ця витончена красуня любить прохолоду, а також обов’язковий полив. Але якщо ви не хочете купувати зрізане дерево, але і штучне вас також не влаштовує, варто звернути увагу на ялинки в горщиках.

Крім того, що це живе дерево створює святковий настрій, після всіх свят його можна висадити в саду, на дачі або біля власного будинку. Але щоб воно потім прижилося, потрібно дотримуватися нескладних правил по догляду за цією рослиною.

Як прикраПсити ялинку в 2020-му році

Щоб новорічна ялинка виглядала стильно і сучасно, її потрібно правильно прикрасити. Слід визначитися з колірною гамою, якою буде ваша ялинка прикрашена, і визначити один основний колір, а другий взяти для контрасту, який підкреслить деталі.

За східним календарем, 2020-ий рік буде роком білого металевого щура. Його улюбленими кольорами вважаються відтінки сірого, білого, сріблястого або золотистого. Іграшки, варто вибирати в цій колірній гамі, або принаймні один з цих кольорів має бути в оформленні.

Основним для новорічної ялинки 2020 можна обрати білий і сріблястий кольори. Підійдуть також прикраси блакитного кольору або м’яких пастельних тонів.

Білий декор буде створювати ефект засніженої ялинки, а щоб вона не виглядала дуже блідо, слід доповнити прикрасами блакитного або фіолетового, бузкового, рожевого кольорів.

Хорошим варіантом може стати використання двоколірних куль, наприклад, синіх і білих або білих і рожевих. Композиція буде добре виглядати, якщо світлі кулі доповнити атласними бантами, що відрізняються на один або декілька тонів.

Новорічну ялинку 2020 можна нарядити і їстівними прикрасами у вигляді гірлянд з бубликів, цукерок в яскравих блискучих обгортках, фруктів, горіхів. Такі прикраси сподобаються господині 2020-го року.

Нитки або дріт, на які ми звикли вішати іграшки, краще замінити на спеціальні кріплення – зелені в тон хвої або, навпаки, контрастні, щоб доповнити акценти. До речі, з кульок можна зробити гірлянду, з’єднавши їх єдиною ниткою. А потім опускати по ялинці зверху вниз.

Вішати іграшки можна кількома способами. Так званий кільцевий спосіб максимально наближений до звичної нам класики і не потребує особливих “зусиль”. Найбільші кульки та іграшки вішаються внизу, а ті, що менші – ближче до верхівки, і по колу доповнюється все гірляндами, і, за бажанням, мішурою.

Оскільки настає рік пацюка, астрологи радять для прикрашання ялинки і будинку до новорічного свята використовувати пухнасту сріблясту мішуру. Вона, нібито, залучає в будинок багатство. Можна використати перлове намисто – і Пацюка порадуєте, і добробут у дім залучите.

Також наряджати ялинку можна по спіралі. Починати слід з гірлянд або стрічок, які розташувати по спіралі зверху вниз. По цих лініям додати іграшки так, щоб кулі одного кольору являли собою одну спіраль.

Для кожної наступної обирається новий відтінок, який повинен поєднуватися з попереднім. Але можна прикрасити і в одному кольорі, тоді можна спробувати міняти форму і вид іграшок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *