<

WhatsApp звинуватили в збиранні і поширенні особистих даних

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:03 | 3.02.2017 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Німеччині позиваються проти Facebook через поширення компанією користувальницьких даних.

Німецькі користувачі позиваються в суді проти компанії Facebook через меседжер WhatsApp, який зберігає особисту інформацію користувачів і ділиться нею навмання, передає Корреспондент з посиланням на ZD Net.

Як відомо, саме компанії Facebook належить популярний меседжер. У серпні минулого року був вперше виявлений факт поширення меседжером даних про користувачів без їхнього відома.

Відомо, що додаток функціонує разом з офіційним акаунтом у Facebook, а тому обробляє одночасно дані з профілю користувача і, зокрема, має доступ до користувальницького номера телефону і базової інформації про користувача – прізвища з іменем, дати його народження тощо.

Як вважають експерти, подібно до цього в соцмережі Facebook з’являється інформація і про друзів зі списку контактів особи, що користується цим меседжером. Німецькі користувачі, виявивши факт розкриття особистих даних, сконтактували з Федерацією споживчих організацій – у результаті від її імені до суду було подано позов.

У позові федерація наполягає на тому, щоб обмін особистою інформацією у Facebook був заборонений, а ті дані, які вже були оприлюднені без згоди користувачів, компанія видалила.

У той же час представники WhatsApp заявляють, що таке розкриття користувальницьких даних передбачене в прописаній для користувачів угоді.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *