<

Вчені з’ясували, як продукти впливають на настрій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:26 | 12.12.2017 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Американські вчені з Бінгемтонского університету з’ясували, що їжа по-різному впливає на психічний стан людей різного віку. Робота фахівців опублікована в MedicalXpress.

Під час дослідження люди з різних країн заповнювали онлайн-опитувальник, в якому описували свої звички в їжі, споживані продукти і психологічний стан.

Вивчивши результати, вчені встановили, що на настрій людей віком 18-29 років значною мірою впливає м’ясо. Його регулярне вживання призводить до накопичення в мозку хімічних речовин (передусім серотоніну і дофаміну), які викликають почуття задоволення та поліпшують настрій.

Юнаки та дівчата, які їли м’ясо менше трьох разів на тиждень і при цьому не займалися спортом, більш схильні до психічних розладів.

У свою чергу люди від 30 років більш чутливі до утримання від їжі і продуктів, які містять антиоксиданти (червоне вино, зелений чай, квасоля, артишоки).

З одного боку, така їжа нейтралізує дію вільних радикалів (оксіслителів) – з віком їхня кількість зростає, що може призводити до психічних розладів. З іншого боку, ці продукти підвищують імовірність стресу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *