<

Вчені пояснили шкоду недосипання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:51 | 8.11.2017 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Група вчених з Лос-Анджелеса досліджувала проблему нестачі сну для людини і дійшла висновку, що недосипання настільки ж шкідливе для мозку, як алкоголь. Стаття на цю тему була опублікована в науковому виданні Nature Communications.

Повідомляється, що фахівці проаналізували мозок дванадцяти хворих на епілепсію шляхом імплантації в нього електродів. При цьому всім учасникам потрібно розподілити різні зображення за категоріями, – пише Корреспондент.

У результаті виявилося, що чим більше сонною була людина, тим важче вона впоралася з поставленим завданням.

“Ми зачаровано спостерігали за тим, як недосипання уповільнювало мозкову активність. Швидкі в звичайній ситуації нейрони реагували повільно, менш ефективно працювали і переключалися довше, ніж зазвичай”, – зазначив доктор Юваль Нір.

Також дослідники зазначили, що, незважаючи на неспання мозку учасників, все ж певна його частина ніби “спала”. Це, в свою чергу, могло призвести до погіршення зору і провалів у пам’яті.

“Це закладає основу для когнітивних прорахунків в тому, як ми сприймаємо навколишній світ і як ми на нього реагуємо”, – додав один з фахівців.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *