<

Вчені можуть передбачати смерть від хвороби за роком народження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:17 | 14.11.2016 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Фахівці виявили, що ступінь захисту імунної системи людини від конкретного вірусу залежить від її віку.

Вчені з Університету Арізони разом зі співробітниками Каліфорнійського Університету встановили, що за роком народження людини можна передбачити ймовірність отримати серйозне захворювання або навіть померти від вірусу. Про дослідження коротко повідомляє портал EurekAlert!, – пише Корреспондент.

Група дослідників вивчила історію двох штамів пташиного грипу – H5N1 і H7N9, – кожен з яких став причиною сотні важких захворювань і смерті під час епідемії. Аналізуючи всі випадки зараження, фахівці виявили, що ступінь захисту імунної системи людини від конкретного вірусу залежить від її віку.

Коли людина вперше заражається одним з підтипів вірусу грипу, імунна система в процесі боротьби створює “захист” саме від даного підтипу. В майбутньому організм вже не буде сприйнятливий до цього вірусу, проте стане вразливим для іншого. Імунологи умовно розділили підтипи грипу на дві групи: до першої входять H1, H2 і H5, а в другу – H3 і H7.

Так, люди які народилися до кінця 1960-х років, були несприйнятливі до вірусів начебто H5N1, оскільки перехворіли ним в дитинстві, але вмирали від H7N9. Ті, хто народилися після 1960-х років, навпаки, були захищені від H7 і заражалися вірусами H5. Завдяки цьому спостереженню вчені тепер можуть передбачити коли і від якого вірусу будуть сильні ускладнення, а також можуть просунутися у створенні універсальної вакцини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *