<

В Україні з’явиться нове професійне свято

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:55 | 17.10.2017 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

День фермера затверджений відповідно до проекту Указу Президента України, схвалений 11 жовтня Кабінетом Міністрів України, який вступить в силу з дня опублікування його тексту в органах друку.

На думку першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка таке професійне свято підніме престиж професії фермера, підкреслить її важливість, приверне до фермерської праці сільську молодь, дасть новий поштовх для підприємницької ініціативи в сільській місцевості, – повідомляє Капітал.

Тепер фермери будуть щорічно 19 червня відзначатимуть своє професійне свято.
Вибір дати 19 червня був не випадковий, адже саме в цей день в 2003 році був прийнятий Закон України «Про фермерське господарство».

Перший заступник міністра підкреслив, що Урядом виконуються послідовні кроки на шляху сприяння ефективному розвитку фермерства відповідно до розробленої ним концепцією державної підтримки. Оцінюючи працю фермерів, Максим Мартинюк наголосив на важливості фермерської діяльності для продовольчої безпеки країни та збереження українського села.

Підготовкою проекту Указу Президента «Про День фермера» займалися фахівці Міністерства аграрної політики та продовольства України. Цей проект був створений завдяки ініціативі громадськості, яка прагне сприяти активному розвитку фермерського руху в Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *