<

У Росії спалахнув скандал навколо груп у ВКонтакте про самогубства, які вела восьмикласниця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:31 | 26.05.2016 / Борщ /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Росії розслідують діяльність пабліків із суїцидальною тематикою.

Російські слідчі органи встановили, що адміністратором “груп смерті” в соцмережах є тринадцятирічна школярка з Омська. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СУ СКР в області, – пише Корреспондент.

На початку минулого тижня в Росії спалахнув скандал навколо груп у ВКонтакте із суїцидальною тематикою. Новая газета 16 травня опублікувала статтю, в якій говориться, що за півроку близько 130 російських підлітків, підписані на суїцидальні пабліки, наклали на себе руки.

Журналісти Новой стверджували, що існує серія закритих груп у ВКонтакте, які організовують самогубства підлітків за допомогою психологічного тиску і квестів.

Публікація викликала резонанс як в медійній сфері, так і серед користувачів соцмереж. Багато ЗМІ провели власні розслідування і передали свої матеріали до відповідних органів.

Як з’ясувала Lenta.Ru, після самогубства дівчинки Рини поширилися чутки про існування містичної секти, яка видає учасникам порядкові номери і закликає до “самовипілу”. Стверджувалося, що Рина стала першою жертвою секти.

Після цього з’явилося безліч пабліків, основною метою яких є не заклики до масових самогубств або організація секти f35, а спроба залучити більше дописувачів і прославитися на просторах мережі, стверджують журналісти Lenta.Ru, які спілкувалися з творцями груп.

У цьому скандалі фігурувало кілька імен, такі як Море Китов, Філіп Лис, Мирон Сетх, Єва Рейх і інші.

Як з’ясували слідчі, Євою Рейх виявилася восьмикласниця з Омська.

“Наразі слідчими опитані матір дівчинки і сама школярка, яка не заперечила, що, граючи, вела переписку в соціальних групах з багатьма учасниками, в тому числі на суїцидальну тематику”, – йдеться в повідомленні.

Для встановлення всіх контактів школярки були вилучені її мобільний телефон і жорсткий диск від комп’ютера. За цими пристроями призначені технічні дослідження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *