<

Telegram запустить власну криптовалюту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:52 | 9.01.2018 / Борщ /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Мессенджер Telegram планує створити власну блокчейн-платформу і криптовалюту.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє портал TechCrunch. За даними ЗМІ, платформа матиме назву Telegram Open Network (TON), а криптовалюта називатиметься Gram.

Для випуску власної криптовалюти компанія здійснить ICO. Telegram планує залучити 500 млн доларів на касах токенів, тобто в рамках всього ICO компанія може залучити від 3 млрд до 5 млрд доларів. Саме ICO планується провести в березні цього року.

Очікується, що блокчейн-платформа TON дасть змогу убезпечити всі платежі між користувачами Telegram. Повідомляється, що крім віртуальних валют користувачі також зможуть через свій електронний гаманець в Telegram переказувати і звичайні гроші.

Електронний гаманець може бути запущений у четвертому кварталі 2018 року. Також планується, що через платформу зможуть працювати сервіси від сторонніх розробників і боти – для цього у другому кварталі 2019 запущено TON Services.

У документах, що описують деталі проекту (так званий white paper), йдеться, що для продажу інвесторам будуть доступні 44% валюти Gram. Ще 4% залишаться у власності команди Telegram на чотири роки. При цьому наголошується, що щонайменше 52% всієї видобутої криптовалюти залишиться в компанії, щоб уникнути спекуляцій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *