<

Стартував 72-й Каннський кінофестиваль

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:03 | 16.05.2019 / Борщ / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Каннах почався 72-й кінофестиваль, одне з найважливіших і найпрестижніших подій у світі кіно.

Відкриття фестивалю відвідали виконавці головних ролей нової стрічки режисера Джима Джармуша «Мертві не вмирають» — Селена Гомес, британська кінозірка Тільда Суїнтон і популярна актриса Хлоя Севіньї, – пише Укрінформ.

Стрічка також бере участь в основному конкурсі, а це значить, що претендує на отримання “Золотої пальмової гілки”. З нею будуть конкурувати нові фільми Квентіна Тарантіно, Кена Лоуча, братів Дарденн, Педро Альмодовара, Ксав’є Долана та інших.

Також під час відкриття були присутні члени журі фестивалю, зокрема, оскароносний режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту — голова журі, та 21-річна акторка Ель Фаннінг.

Переможця Канн-2019 визначає міжнародне журі, куди цьогоріч також увійшли Йоргос Лантімос, Аліче Рорвахер, Павел Павліковський та інші.

В цьому році у другому за значущістю конкурсі Каннського кінофестивалю бере участь український фільм: “Додому” кримськотатарського режисера Нарімана Алієва.

Дві відомі львів’янки, модель “Міс Україна Всесвіт-2014” Анна Андрес та відомий продюсер Марія-Гражина Чаплін побували на головній червоній доріжці Каннського кінофестивалю.

Кінофестиваль в Каннах триватиме до 25 травня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *