<

SpaceX знову успішно повернулася на плавучу платформу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:47 | 29.05.2016 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

А на орбіту був виведений тайський супутник.

Компанія SpaceX вивела на орбіту тайський супутник Thaicom 8 і зберегла ще один перший ступінь ракети-носія Falcon 9, повідомляє компанія, – пише Корреспондент.

“Супутник Thaicom 8 відокремився і вийшов на номінальну перехідну орбіту”, – йдеться в повідомленні.

Успішний старт ракети з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) відбувся в розрахункові 00:39 за Києвом в суботу. Через 2 хвилини 40 секунди після старту відбулося відділення першого ступеня, який потім почав своє повернення на Землю.

Компанія транслювала подію на десятій хвилині після старту приземлення ракети на плавучу платформу в Атлантичному океані “Звичайно, я все ще люблю тебе”.
Ракета висотою з 15-поверховий будинок вертикально приземлилася в центр платформи під оплески співробітників SpaceX.

До старту в компанії вкрай обережно оцінювали ймовірність успіху успішного приземлення через високі навантаження при запуску супутника.

Тепер на рахунку SpaceX чотири успішні посадки на плавучу баржу і одне приземлення на космодром. SpaceX сподівається реалізувати можливість багаторазового використання ракети-носія. За її розрахунками, це дозволить здешевити космічні польоти на 30 відсотків.

Запуск Thaicom 8 здійснений на замовлення тайського супутникового оператора, апарат призначений для передачі телевізійного сигналу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

https://youtu.be/BT9pqz4KfYI




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *