<

Розповіли про новинки в українській музиці, які вийшли у вересні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:57 | 29.09.2020 / Борщ /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Сучасна українська поезія про алкоголізм, наркотики, тусовки та любов під біт на міні-альбомі «Реанімація». А творить її альтер-его житомирянина Сергія Гусака Ницо Потворно. Колишній фронтмен інді-гурту «Леді Джанк» тепер робить альтернативний реп.

Про це повідомляє Громадське.

На EP 6 треків. Серед них — закос під «Кровосток» та пісня про київський «Хвильовий». А щоб зрозуміти Ницо Потворно, послухайте «Цікаве життя».

Меланхолія від Make Like A Tree

Make Like A Tree — це музичний проєкт харківського фотографа та мандрівника Сергія Оніщенка. Його новий альбом Citymonk — це 8 меланхолійних англомовних треків в інді-стилі у поєднанні з ембієнтом.

Кожна пісня — спільна робота з іноземними музикантами (з Ісландії, Чилі, Індонезії, Японії, Швейцарії, США та Італії). Участь у записі альбому взяв також колишній гітарист російського гурту «Дельфин» Павло Додонов.

Alina Pash і американська мрія

Подекуди агресивний реп від Аліни Паш у новому EP Amerikraine Dream. Качовий хіп-хоп з елементами електроніки та етно.

Як пояснює сама виконавиця, Amerikraine Dream — «про нас, українців, які так часто даремно шукають кращого життя (тієї самої американської мрії) десь за морями, сліпо ігноруючи титанічні зміни, які відбуваються в нашій країні тут і зараз». Словом, альбом про здоровий патріотизм.

А на одному з треків до Аліни вривається яскравий XXV кадр.

XXV кадр з приправами

«Спеції» — другий російськомовний альбом репера, що родом з Луганська. Нині його називають одним з найяскравіших фрешменів українського хіп-хопу. Хоч починав свою кар’єру Кадр з батл-репу, його треки про добро, позитив та віру у себе.

Відкриття Koloah

Саундпродюсер та електронний музикант Дмитро Авксентьєв (він же Koloah, Voin Oruwu та Tropical Echobird) опублікував нову відеороботу на його трек Opening (з альбому Salon Imaginalis).

Відео Koloah створив разом з танцювальною командою Apache Crew. ЇЇ засновник Анатолій Сачівко вніс свою лепту як режисер. Психоделічна робота, яка перегукується з фільмом Гаспара Ное «Екстаз».

А якщо захотіли познайомитися з Koloah ближче, лейбл Masterskaya (той, що Івана Дорна) зняв про нього міні-фільм.

TVORCHI на хвилях

Цілий вагон легкої танцювальної музики від тернопільського дуету Андрія Гуцуляка та Джеффрі Кенні. В альбомі 13 Waves хлопці, яких ви могли бачити й чути на нацвідборах «Євробачення», знову показують світовий рівень української електроніки. 

Kalush на пафосі

Напевно, про гурт Kalush ви вже щось та й чули. Ще краще, якщо бачили кліпи та знаєте, хто такий MC Килиммен. 

У новій відеороботі на трек «Пафос» гурт розповідає історію походження загадкового персонажа. А ще хлопці перевтілюються у «пафосних», щоб наваляти злодію. Чекаємо повноцінного альбому.

Мюзикл від Monatik

40-хвилинний масштабний мюзикл «Ритм» від головного поп-артиста України Monatik. Непересічна подія для української сцени, до якої доєдналися alyona alyona, The Hardkiss, Dantes, Время и Стекло та інші. Ознайомитися точно варто.

Гостросоціальна alyona alyona

Головною героїнею відеороботи на пісню «Сумно» стала Анастасія Лугова. Це та сама жінка, яку наприкінці липня побив та намагався зґвалтувати у потязі «Маріуполь — Київ» чоловік. Анастасія розповіла про це у Facebook, після чого історія набула резонансу. 

Цим треком реперка закликає не мовчати про проблему насильства. «Крізь мене проходили різні історії, в яких люди страждали, боялися, боролися за життя і за дітей, намагалися бути почутими … Більшість із них боялися говорити про фізичні розправи над собою», — каже alyona alyona.

Dakooka і трохи брехні

Одна з найпомітніших експериментаторок нової української поп-сцени випустила новий трек «Маленькая капелька лжи». Як мінімум, цікаво та оригінально.

З днем народження, Степане!

У новому кліпі «Carte Blanche» до нас повертається Кашляючий Ед, одне з альтер его львів’янина Степана Бурбана (він же Паліндром), щоб привітати самого себе з днем народження. Нового репу від Еда ми не чули давно.

Sunsay про політику і людей

Учасник гурту 5’nizza Андрій Запорожець випустив новий трек свого сольного проєкту Sunsay. Пісня «Молодая» — про події, які відбуваються у світі сьогодні.

«Пісня про боротьбу грубої влади й істинної творчої природи людини», — каже сам Sunsay.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *