<

Присвячується «Волі»: Олег Скрипка та ветеран Олег Бондар записали пісню

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:04 | 30.08.2022 / Борщ / , , /
Перегляди
65
/ Коментарі відсутні

Український ветеранський фонд запустив проєкт ветеранської пісні — АртФронт. Першою композицією стала пісня «Воля».

Виконали пісню в дуеті Олег Скрипка та старший солдат Національної Гвардії України Олег Бондар, позивний «Музикант». Олег Бондар є автором слів і музики, а спродюсував пісню Олег Скрипка, повідомляє Район.

Проєкт, започаткований Українським ветеранським фондом, покликаний популяризувати новий пласт сучасної української музики, а саме — пісні, народжені на війні, та авторів нової ґенерації — ветеранів і військових.

Продюсер — Олег Скрипка, музикант, продюсер, керманич першого українського рок-гурту «Воплі Відоплясова», а також засновник фестивалю «Країна Мрій».

«Українська музика за останні вісім років збагатилася унікальними піснями, які створюють військові та ветерани на війні. Це особливі матеріали буквально написані під кулями та уламками снарядів, у бліндажах та окопах.

Це дуже символічне і без пафосу патріотичне явище. Саме тому Український ветеранський фонд взявся популяризувати цей пласт. Адже це не лише про музику, це про можливості.

Українські ветерани, повернувшись з війни — не мають стати втраченим поколінням, а відразу мати можливості для реалізації свого потенціалу. В тому числі — творчого», — говорить Виконавча директорка Фонду Наталія Калмикова.

«АртФронт» має стати повноцінною збіркою пісень, що були написані на фронті з 2014 року до сьогодення. Авторами пісень є військові-фронтовики, які виконуватимуть їх у дуеті з відомими співаками та співачками. Пісні будуть записані у професійних студіях, а на деякі пісні будуть відзняті кліпи.

«Українська патріотична пісня має звучати по всіх усюдах та в наших серцях. Пісня «Воля» — це перша пісня зі збірки. Вона символічна і репрезентує той стан, де ми знаходимося і яким чином ми рухаємося до перемоги», — каже продюсер Олег Скрипка.

Ідея проєкту належить першій заступниці Виконавчої директорки Фонду Руслані Величко-Трифонюк.

«Завжди довіра до військових у суспільства була напорядок вища, ніж до ветеранів. Це пов’язано з психологією людей. Військовий — захист, ветеран — пільги, виплати від держави, ПТСР тощо. Зараз сталася патова ситуація, коли ветерани знову стали на захист країни.

Але отримавши дані соціології зроблені Українським ветеранським фондом спільно з Соціологічною групою «Рейтинг» 6-7 серпня 2022 року щодо розуміння суспільством образу ветеранів, результати виявилися не такими втішними. У мене виникла ідея популяризувати образ ветерана через такі проєкти. Врешті довести людям, що ті хто нас захищає і ті, хто повернувся — це одні й ті ж самі люди. І ці люди часто мають безмежні невідкриті таланти у собі.

Це мають бути саме дуети з популярними співаками, які підтримують цей талант та дадуть можливість ще більше розкрити творчий потенціал наших молодих ветеранів. Моя мрія, щоб з цього проекту вийшли такого популярного рівня твори, щоб їх співали в караоке, а молодь танцювала під цю музику на дискотеках», — пояснює Величко-Трифонюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *