<

Прем’єра відеокліпу гурту Бумбокс на пісню “Рок-н-Рол”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:39 | 21.07.2016 / Борщ / /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Кліп був завантажений в мережу 21-го липня.

Цікавий фактаж:
1. Пісня “Рок-н-рол” вийшла на максі-синглі “Люди”, виданому Музикою для Мас і Мун Рекордс першого квітня 2016 року. “Рок-н-рол” – четверта пісня синглу, на яку знято кліп. На пісню “Злива” існує дві версії відео – перша від каналу 1+1, що вийшла в рамках проекту “90 днів Євромайдану” і друга – live-відео з київського Палацу Спорту; над кліпом “Выход” працювала режисер Анна Копилова; лірик-відео “Люди” зняв Денис Дужник. Своєї черги чекає “Мала”, остання з п’яти пісень максі-синглу.

2. Режисером и оператором-постановником кліпу став Денис Дужник, відомий фанам Бумбокса по лірик-відео “Люди” та серії гастрольних репортажів, які регулярно публікуються на офіційному Youtube-каналі групи – Familyboombox www.youtube.com/user/familyboombox. Під час першої частини туру “Люди”, що охопила 11 міст, виконання пісні “Рок-н-рол” ретельно документувалося Денисом і командою на відео – тепер фрагменти концертних веселощів можна побачити в кліпі.

3. Кліп “Рок-н-рол”, як ви вже зрозуміли, складається з двох частин: концертної і постановочної. Про концертну ми розповіли вище, а постановочна знімалась в Києві на “Ленінській кузні”, судноремонтному заводі і за сумісництвом одному з найбільш популярних знімальних майданчиків Києва.

4. Андрій Хливнюк на одній з прес-конференцій жартома пообіцяв самому собі надалі писати пісні “покоротше”. Чому? “Рок-н-рол” триває п’ять хвилин і всі п’ять хвилин Андрій на концертах разом з глядачами махає руками. Спробуйте повторити це вдома – крепатуру забезпечено.

5. Не тільки найбільш незвичайною, але й найбільш травмонебезпечною можна вважати ту частину кліпу, в якій Андрій “Муха” Самойло й Денис Левченко катаються на справжніх гітарах, до яких прироблені колеса від скейтів. І для Мухи, і для Дениса, людей від скейтбордингу далеких, це був унікальний досвід.

6. У кліпі знімається танцювальна група Red Foxes – вісім дівчат хоч трохи, але прикрашають суворі індустріальні пейзажі. А які трюки вони виконують!

7. Бумбокс дуже люблять знімати  в кліпах засоби пересування. Якщо в “E-Mail” це були велосипеди, в “Пошла Вон” – Smart, в кліпі “Рок-н-рол” піаніст гурту Павло Литвиненко грає в кузові пікапу Додж Рем, а один з синхронів з Андрієм Хливнюком знято на фоні Лексуса-лоурайдера, що спеціально для зйомок приїхав із Харкова. А чого варті гітари, перетворені на скейти!

8. Спеціально для Олександра Люлякіна, барабанщика гурту, магазином Susy Store було виготовлено кілька майок з буквою “Б” на грудях й написами “Бумбокс”, “12”, “Люлякiн” на спині. Якщо з назвою та прізвищем все зрозуміло, число “12” означає вік гурту на момент зйомок.

9. Павло Литвиненко в кліпі грає на чотирьох клавішах, чого в реальному житті, звичайно, не робить.

10. Валентин Матіюк з’являється в кліпі в двох футболках – футболці-репліці футбольної команди Динамо Київ, в таких грали в 1970-х роках, й футболці Metallica “And Justice for All” з черепом й вагами.

11. Кліп “Рок-н-рол” знімали 17 годин в перший по-справжньому спекотний день червня, коли температура досягла позначки в +30 градусів. В результаті всі обгоріли, але зйомки, які проходили паралельно на двох майданчиках, не зупинялися ані на хвилину.

12. Під час концерту у Львові, Андрій Хливнюк забрав у Олексія Согомонова телефон і зняв частину концерту – цей фрагмент можна побачити в останньому приспіві.

13. Закарпатському килиму в кузові пікапа більше 50 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *