<

Названа причина синдрому хронічної втоми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:53 | 23.02.2017 / Борщ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Синдром хронічної втоми – поширена проблема, від нього страждає 2,6% всього населення.

Багато лікарів вважають його “несправжньою” хворобою, але австралійські дослідники наочно продемонстрували, що він пов’язаний з дефектними клітинними рецепторами імунних клітин, – пише Корреспондент.

Синдром хронічної втоми був внесений в МКБ ще кілька років тому, але чітких діагностичних критеріїв для нього не було. Про відкриття повідомляє журнал Clinical Experimental Immunology.

Дослідники встановили, що люди із синдромом хронічної втоми набагато частіше мають однонуклеотидний поліморфізм – відмінності в один нуклеотид в послідовності ДНК в геномі між гомологічними ділянками хромосом – клітинних рецепторів TRPM3, наявних у всіх клітинах організму. Дефект не дає іонам кальцію проникати всередину клітин в необхідній кількості, що порушує роботу клітин і органів – від мозку до підшлункової залози.

Таким чином, відкриття дозволяє діагностувати і лікувати синдром хронічної втоми в рамках не психологої або психотерапії, а в сфері порушень роботи імунітету. Але поки це скоріше гіпотеза і необхідні подальші дослідження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *