<

Луцький гурт «Фіолет» найближчим часом представить шанувальникам свій новий міні-альбом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:22 | 29.06.2016 / Борщ /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Луцькі рокери вже найближчим часом представлять шанувальникам свій новий міні-альбом.

Як розповів MusicInUA лідер гурту Сергій “Колос” Мартинюк, ідея покласти на музику вірші українських поетів зріла у нього декілька років.

«Зокрема, під впливом соціальної мережі ВКонтакте, де за винятком буквально декількох наших поетів, набагато більше поширення у постах серед українських юзерів мають російські автори – Володимир Маяковський, Сергій Єсенін, Йосип Бродський… Культові імена, без сумніву. Але концептуально ми маємо далеко не менш цікавих особистостей у нашій літературі. Так і з’явилася ідея творчого експерименту, який був би і для нас чимось новим і водночас популяризував би українського автора», – сказав музикант.

Щодо віршів, які лягли на музику, Мартинюк відзначив: вибирати було з чого.

«Але вийшло все легко і спонтанно. З перших рядків обраних віршів я відразу відчував, що зможу це заспівати і передати у своїй палітрі емоцій. Вкрай рідко мені доводиться співати чужі слова, так як вони не піддаються емоційному осягненню. Цього разу трапилося диво. Для мене самого. Рядки лягли всередині мене, наче рідні. І це був вірний знак правильного вибору», – наголосив Сергій.

До нового ЕР Фіолету увійдуть музичні композиції на слова Ліни Костенко (вірш «Спини мене…»), Миколи Вінграновського («Вас так ніхто не любить…»), Василя Стуса («Напевне, так і треба»), Дмитра Павличка («Як би я знав, де ти живеш…») та прочитаний вірш Григорія Чубая «У здивуванні знов стою німому…».

Також Мартинюк зазначив, що новий міні-альбом вийшов незвичним для Фіолету у сенсі звучання і атмосфери.

«Тут вам і ембієнт, і тріп-хоп, і пост-рок», – пояснив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *