<

Коти сфінкси – гості, які прийшли до нас з Єгипту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:40 | 21.10.2017 / Борщ /
Перегляди
1136
/ Коментарі відсутні

Для одних вони являються вершиною котячого розвитку, а для інших – потворним явищем сьогодення. Коти Сфінкси, хто ж вони насправді?

Порода ця з’явилася завдяки закріпленню природної мутації, яка зумовлює відсутність шерсті. В давньому Єгипті Сфінксом називали лева з головою людини. За визначенням Тіта Флавія, римского вченого и письменника, єгипетский сфінкс – символ сили і розума водночас: тіло лева означає силу, людське обличчя – розум. Сила Сфінкса – в його здібності брати енергію з Космосу. Глибокі очі, виражені скули, видовжена голова, великі гострі вуха, розвинуті мязи, складки на шкірі…і майже повна відсутність шерсті… Шкіра на дотик мов поверхня персику, немов замшева, вкрита пушком, – повідомляє livepluse.com.

Але окрім незвичного для нас зовнішнього вигляду, особливої уваги заслуговують риси характеру. Не зважаючи на те, що перед нами кіт, ми відчуваємо вірність, яка властива псу. Любов хазяїна, потреба в постійній увазі з його боку так необхідна безшерстним. У свою чергу мудрий і добрий кіт – іноземець дуже тонко відчуває ваш настрій в ту чи іншу хвилину. Сфінкс дуже допитливий, розумний і дотепний. Але не забувайте, що він і дуже ревнивий.

На перший дотик здається, що Сфінкс дуже гарячий, але насправді температура його тіла 38 – 38,5 градусів. Він потребує особливого догляду і до наших морозів зовсім не звик. Цікавою особливістю Сфінксів є їх здатність до інтенсивного потовиділення. Тому їх потрібно часто купати, але радує що більшість котів даної породи добре відносяться до водних процедур.

Коти – сфінкси стануть чудовими друзями для людей, які мають алергію на шерсть. Однак, потрібно пам’ятати, що алергенами можуть бути також піт і слюна кота.

На даний час існує 3 різновиди Сфінксів: канадський сфінкс, донський сфінкс (або донський лисак), петербурзький сфінкс (або петерболд). Зовнішньо вони дуже схожі, однак канадський сфінкс поки що являється більш стабільнішою породою в генетичному плані (цьому різновиду уже 40 років).

Скільки людей, стільки й смаків. Однак, яка б не була форма, ми завжди обираємо внутрішній зміст! Отже, хто хоче мати вірного друга і готовий піклуватися за його беззахисним ніжним «оголеним» станом, сміливо вибирайте Сфінкса!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *