<

Колекціонер знайшов золото в старому танку, – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:25 | 10.04.2017 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Великобританії колекціонер Нік Мід знайшов золоті злитки в паливному баку старого радянського танка Т-54, купленого ним на eBay .

Відзначається, що Мід, який поповнював свою колекцію, що складається зі 150 зразків бойової техніки, придбав танк приблизно за 37 тисяч доларів, повідомляє The Sun.

Коли разом з механіком Тоддом Чемберленом він почав розбирати машину, щоб переконатися, що всередині не залишилося боєприпасів, в паливному баку вони виявили п’ять золотих злитків. Їхня вартість, за попередньою оцінкою, перевищує 2,5 мільйона доларів.

Мід вважає, що золото сховали в баку іракські солдати, які займалися мародерством у Кувейті під час війни в Перській затоці в 1990-1991 роках. Потім танк був захоплений і потрапив до Великобританії.

“Ми не знали, що й робити. Не можна просто так з’явитися в обмінний пункт з п’ятьма золотими злитками на руках, тому ми подзвонили в поліцію”, – розповів Чемберлен.

Поліцейські забрали злитки, залишивши натомість розписку і відмовилися коментувати ситуацію. Влада прийняла рішення перевезти золото в Лондон.

“Втім, навіть якщо золото мені не повернуть, танк у мене все-таки залишиться”, – зазначив колекціонер.

Раніше повідомлялося, що у Великобританії невідомий кинув безхатькові колекційні 50 пенсів, вартість яких становить приблизно 12 тисяч доларів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *