<

Хор для «Чорнобиля»: саундтрек до серіалу виконали львівські музиканти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:49 | 12.06.2019 / Борщ / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Саундтрек для американо-британського серіалу “Чорнобиль”, який б’є всі рекорди популярності, виконав львівський хор “Гомін”.

Колектив хору “Гомін” відомий переважно у Львові, тому для співаків і досі загадка, чому обрали саме їх. Про це йдеться у сюжеті ТСН, – передає УНІАН.

Автори фільму шукали саме автентичне виконання композиції з назвою “Вічна пам’ять”. І українські хористи одразу погодилися, хоча тоді навіть не здогадувалися, що серіал набуде такої популярності.

Їхній спів почули мільйони людей по всьому світі, серіал побив усі рекорди по переглядах. Наразі композицію з серіалу наживо чоловіки заспівати не можуть, адже це заборонено авторськими правами. Тому вони виконали іншу пісню, аби журналісти могли почути їхнє звучання.

«Акустика дає велич, атмосферу. Тим більше це записувалося у старовинному храмі», – розповів один з виконавців музики.

«Це була годинна репетиція читання з листа. Ми прочитали, і за чотири години ми вже писали цей фільм», – розповів інший хорист.

У хорі «Гомін» 24 хористи, професійно співають вони з 2003 року. Їхній колектив відомий переважно у Львові, тому для співаків і досі загадка, чому обрали саме їх. Про гонорар віджартувалися, що його вистачить лише «на морозиво з кавою».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *