<

Гурт Go_A представить Україну на «Євробаченні-2021» з піснею «Шум»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:32 | 6.02.2021 / Борщ /
Перегляди
53
/ Коментарі відсутні

Гурт Go_A представить Україну на «Євробаченні-2021» з піснею «Шум». За основу треку музиканти взяли обрядову веснянку, додали трохи дарк-техно стайлу та отримали нове магічне звучання.

Про це пише Апостроф.

Як композиція звучала у народному виконанні:

Веснянки – хорові обрядові пісні, які співали в українських селах, щоб закликати весну та хороший урожай. Виконання супроводжувалося танцювальними рухами, які нагадували оранку, посів, косіння та інші польові роботи, які починаються на початку весни. Виконуючи веснянки дівчата беруться за руки, утворюючи коло або півколо, і рухаються під ритм пісні.

Пісні-веснянки з’явилися у стародавніх слов’ян, коли рік починався з початком весни (березневе літочислення зберігалося до 1409 року). У цей період природа прокидалася від зимового сну, і люди починали готуватися до посіву врожаю. Весну зустрічали радісно та пишно, з піснями, танцями та іграми.

Згодом, за часів християнства, в ході боротьби церкви проти язичництва, а також із забороною будь-яких розваг і світських пісень у піст, в деяких регіонах веснянки стали співати на Великодні свята.

А у 2021 році традиція пробудження весни придбала інший зміст.

“У період локдауну і в повному спорядженні нагадуємо всім і собі про необхідність людини бути в соціумі, відчувати себе частиною чогось більшого і не забувати радіти”, – розповідали про свій “Шум” учасники Go_A.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *