<

Хокінг розповів про загрози сучасного суспільства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:15 | 3.12.2016 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Вчений назвав соціально руйнівними сучасні технології і соціальні мережі.

Британський фізик Стівен Хокінг заявив, що на Землі настав “найстрашніший час”, викликаний розривом між елітою та іншими верствами суспільства, – пише Корреспондент.
У своїй колонці в газеті The Guardian вчений звернув увагу на результати референдуму про вихід Великобританії з ЄС і президентських виборів у США, які, на його думку, були обумовлені невдоволенням громадян тим, що еліти “відмежувалися від них”.
“Інтернет й інші платформи дозволяють дуже невеликим групам людей отримувати величезний прибуток під час прийому на роботу дуже малої кількості людей. Це неминуче, це прогрес, але це також є соціально руйнівним”, – пише вчений.
Крім того, Хокінг наголошує, що цифрові технології не тільки створюють майданчики для спілкування, а й дозволяють багатим верствам населення демонструвати своє багатство, яке бачать і представники інших класів.
Це призводить до зростання кількості економічних мігрантів, які вирушають в інші країни в надії знайти там “картинку з Instagram”. А трансляція способу життя найбагатших верств населення призводить до збільшення почуття нерівності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *