<

Греммі 2023: хто отримав найпрестижнішу музичну премію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:41 | 7.02.2023 / Борщ /
Перегляди
69
/ Коментарі відсутні

В ніч на 6-те лютого в Лос-Анджелесі у залі Crypto.com відбулася церемонія вручення премії Греммі 2023, де визначилися найкращі пісні, альбоми та виконавці року.

Піснею року стала Just Like That від Бонні Рейт. Як колись про цю пісню сказала сама співачка, “вона про те, що ми всі зараз переживаємо”, – пише УП

Окрім цього, Бонні Рейт стала переможицею у номінаціях “Найкраще американське виконання” (Made Up Mind) та “Найкраща американська пісня” (теж за Just Like That). Всього в неї три золоті грамофони. 

Найкращою сольною виконавицею оголосили співачку Адель за композицію Easy on MeНагороду їй вручав Двейн Джонсон. 

Найбільше нагород у 2023 році зібрала співачка Бейонсе. Вона отримала 9 статуеток у формі золотого грамофона. Зокрема, у номінаціях Найкращий танцювальний альбом (Renaissance), Найкраще R&B виконання (Cuff It), Найкращий танцювальний запис (Break My Soul) та Найкращий традиційний R&B виступ (Plastic Off the Sofa) тощо. За Бейонсе йдуть Кендрік Ламар – вісім нагород, а також Адель і Бренді Карлайл – в них по сім.

Адель і Бейонсе святкують прямо на церемонії.

У важкій музиці тріумфує Оззі Озборн. Ветеран рок-сцени отримав нагороди за найкращий рок-альбом (Patient Number 9) і спільно з Тоні Айоммі – за найкраще металеве виконання Degradation Rules. 

В категорії Найкраще рок-виконання переможцем став Бренді Карліл з Broken Horses. Найкращим альбомом альтернативної музики визнали Wet Leg.

Оззі Озборн по премію за найкращий рок-альбом не вийшов. За нього грамофон забрали продюсер Ендрю Вотт та бас-гітаріст Роберт Труільо

В категорії “Найкраще музичне відео” змагався твір українки Тані Муіньо – кліп на пісню Гаррі Стайлза “As It Was”. Проте в цій категорії перемогло відео на пісню All Too Well: The Short Film від Тейлор Свіфт. Натомість сам Гаррі Стайлз отримав Греммі в категорії Найкращий поп-альбом за Harry’s House.  

Кендрік Ламар отримує одну з 8-ми нагород.

Найкращий прогресивний R&B альбом: Стів Лейсі – Gemini Rights. Найкращий R&B альбом: Роберт Гласпер за Black Radio III.

Церемонія вручення Греммі-2023

Найкращим реп-альбомом оголосили Mr. Morale & the Big Steppers Кендріка Ламара. Він також отримав премію у категорії Найкраще реп-виконання за The Heart Part 5.

65-та щорічна церемонія вручення премії Греммі відбулася на арені Crypto.com і відзначила найкращих виконавців та їх записи, що вони випустили з 1 жовтня 2021 року по 30 вересня 2022 року. Це вже третя церемонія Греммі поспіль, яку проводить комік з Південної Африки Тревор Ноа.

Виконавиця Пісні року Бонні Рейт




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *