<

Француз почав заплив через Тихий океан

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:41 | 6.06.2018 / Борщ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Французький плавець, 51-річний Бен Лекомте, почав заплив через Тихий океан, щоб стати першою в історії людиною, яка вчинила подібне.

Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Лекомте збирається проплисти від берегів Японії до США. Він буде плавати по вісім годин на день, спати і їсти буде на супроводжуючому його човні. Йому доведеться зіткнутися ймовірністю зустрічі акул, медуз, плисти в надзвичайно холодній воді тощо. Крім того, його шлях буде проходити через Велику тихоокеанську сміттєву пляму.

З ним буде група вчених, які досліджуватимуть зміни клімату, вплив екстремальних вправ на людське серце і вплив ядерної катастрофи Фукусіми на океан.

Підготовка до цього запливу тривала 6 років. Йому потрібно буде подолати відстань біля 8800 кілометрів.

Відзначено, що в 1998 році він здійснив свій перший відомий сольний трансатлантичний заплив – тоді він подолав 6 400 км за 73 дня. Коли нарешті добрався до суші у Франції, його перші слова його були “ніколи більше”, але вже скоро він почав думати про новий виклик самому собі.

“Мені знадобилося не так багато часу, щоб передумати. Через три, чотири місяці я вже думав про свою наступну пригоду”, – говорив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *