<

“Форсаж 8” поставив рекорд щодо зборів за перший вікенд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:19 | 18.04.2017 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Восьмий бойовик із франшизи “Форсаж”, де герой Віна Дізеля має справу з гонками і мародерством, став абсолютним рекордсменом за зборами за перший вікенд у світовому прокаті, зібравши по всьому світу 532,5 млн доларів. Таким чином, попередній рекорд, поставлений продовженням іншої саги – фільмом “Зоряні війни: Пробудження сили” – був побитий на 3 млн доларів.

Цікаво, що восьмому “Форсажу” не настільки крупно повезло у країні виробництва: на американському ринку він зібрав трохи більше 100 млн доларів проти 147,3 млн, взятих у прокаті попереднім фільмом із тієї ж серії.

При цьому “Форсаж 8” у США залишив далеко позаду всіх конкурентів у великодній вікенд: на нього прийшлося дві третини всіх зборів за вихідні. Для порівняння – повнометражний анімаційний фільм “Бос-молокосос”, що розташувався на другому місці прокатного рейтингу, приніс творцям лише 15,5 млн доларів.

У Китаї ж за перші три дні прокату гостросюжетна стрічка зібрала 190 млн доларів.

Беззмінний виконавець головної ролі епопеї про перегони, пограбування і супутні злочини, що стартувала у 2001 році, Він Дізель підкреслив, що успіх фільму змусив його перейнятися “смиренним благоговінням” і вдячністю до глядачів.

У “Форсажі 8”, крім Дізеля, знялися також Шарліз Терон, репер Лудакріс, Дуейн “Скеля” Джонсон, Джейсон Стетхем, Тайріз Гібсон, Мішель Родрігес і Курт Рассел. На восьмому фільмі епопея не зупиниться: творці планують випустити дев’яту частину саги у 2019 році, а ювілейну десяту – двома роками пізніше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *