<

Фільм «Чорнобиль» став одним з переможців премії «Золотий глобус»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:36 | 6.01.2020 / Борщ / , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

У Лос-Анджелесі в ніч на 6 січня відбулася 77-а церемонія вручення премії «Золотий глобус». Премію “Золотий глобус” як найкращий драматичний фільм отримала стрічка “1917”, серед комедій та мюзиклів переміг фільм “Одного разу в Голлівуді”, а серед міні-серіалів – “Чорнобиль”.

Про це повідомляє Громадське.

Цьогоріч у номінації «Найкращий драматичний фільм» несподіваним переможцем стала стрічка «1917» Сема Мендеса. Вона обійшла зокрема «Ірландця» Мартіна Скорсезе і «Джокера» Тодда Філліпса, які теж змагалися за цю нагороду. Крім того, за «1917» Мендес також удостоївся звання «найкращий режисер».

Серед комедій та мюзиклів 2019 року найкращим назвали «Одного разу в Голлівуді» Квентіна Тарантіно. Він обійшов «Ножі наголо», «Рокетмена», «Кролика Джоджо» і «Мене звуть Долемайт». Тарантіно також отримав статуетку за перемогу у номінації «Найкращий сценарій».

«Чорнобиль» від HBO став фаворитом у категорії «Найкращий телефільм або міні-серіал». Він обійшов «Найгучніший голос» (Showtime) і «Виверт-22» (Hulu).

Найкращим актором у драматичному фільмі очікувано став Хоакін Фенікс, який зіграв головну роль у «Джокері». А найкращим актором в жанрі комедії або мюзиклу став Терон Еджертон із «Рокетмена».

https://youtu.be/eVEBJStcJGI

Найкращою акторкою в драматичному фільмі стала Рене Зеллвегер, які зіграла головну роль у мюзиклі «Джуді» режисера Руперта Гулда. А найкращою акторкою в комедії або мюзиклі стала Аквафіна з «Прощання».

Південнокорейська стрічка «Паразити» режисера Пон Чжун Хо отримала «Золотий глобус» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою». 

Одним із головних сюрпризів стала це перемога «Містер Лінк: Загублена ланка еволюції» як найкращого анімаційного фільму. Ця стрічка студії Laika обійшла відразу трьох конкурентів від Disney – «Холодне серце 2», «Історію іграшок 4» і «Короля Лева», а також «Як приручити дракона 3» від Universal.

Серіал «Спадкоємці» режисера Марка Майлод отримав нагороду в номінації «Найкращий драматичний телесеріал». Він виборов перемогу, змагаючись із «Короною» режисера Бенджаміна Карона, «Ранковим шоу» режисера Мімі Ледер, «Великою маленькою брехнею» Жана-Марка Валле та «Вбиваючи Єву» (Killing Eve) Деймона Томаса.

Найкращим комедійним серіалом став «Флібег» Фібі Уоллер-Брідж.

Нагороду за найкращу музику у фільмі отримала Хільдур Гуднадоттір («Джокер»)

А найкращою піснею стала «Love Me Again» із «Рокетмена».

Премія «Золотий глобус», щорічно присуджується Асоціацією іноземних журналістів, акредитованих при Голлівуді, за престижністю поступається в США лише «Оскару». Нагорода вручається за підсумками минулого року у 25 категоріях, що охоплюють кінематограф і телебачення. 




один коментар
  1. серіал з розряду подивився і забувся, може на америкосів і справив враження

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *