<

Британські вчені вирішили суперечку про курку і яйце

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:21 | 4.02.2017 / Борщ /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Британські вчені дали відповідь на питання, яке багато років ставило у безвихідь найблискучіші уми людства: що з’явилося першим – курка чи яйце.

Згідно з даними досліджень, першою все-таки з’явилася курка, – пише Кореспондент.

Вчені з університетів міст Шеффілда і Уоріка провели дослідження за допомогою потужного комп’ютера, який змоделював на генетичному рівні процес появи курячого яйця.

Як зазначають автори дослідження, ключову роль у його формуванні відіграє протеїн овокледінін-17 або ОС-17. Він бере участь у створенні яєчної шкаралупи. Без цього протеїну, який є в організмі курки, з’явитися яйце не може.

«Цей протеїн був відомий вже давно, проте тільки зараз ми встановили, що він безпосередньо пов’язаний з формуванням яйця і контролює цей процес», – заявив один з керівників робіт професор Колін Фрімен.

Також учений зазначає, що у різних видів птахів існують різні варіанти цього протеїну, хоча вони й виконують схожі функції. Таким чином, кури володіють унікальною формою ОС-17, без якої відоме всім куряче яйце з’явитися на світ не може.

У результаті британські учені змогли відповісти на наукове питання, що вважалося нерозв’язним, встановивши, що першою з’явилася курка, а лише потім яйце.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *