<

Безіменна картина Баскія продана за рекордні $ 110 мільйонів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:08 | 20.05.2017 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Робота художника Жана-Мішеля Баскія продана на аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку за рекордну суму в 110,5 мільйонів доларів. Торги тривали лише 10 хвилин.

Безіменна робота Баскія стала також найдорожчою в історії картиною авторства афроамериканця і першою картиною з 1980 року, чия ціна на торгах перевищила позначку в 100 млн доларів. Картина виконана олійною, акриловою та аерозольною фарбами, – пише Корреспондент.

Роком раніше інша картина Баскія була придбана тою самою людиною за суму вдвічі менше. Обидві роботи купив японський модельєр Юсаку Маезава, який планує відкрити музей, присвячений творчості Жана-Мішеля Баскія.

Жан-Мішель Баскія народився в Нью-Йорку в 1960 році. Він помер у 1998 році у віці 27 років від отруєння наркотиками (змішав героїн і кокаїн). До цього моменту він був художником лише сім років.

Він прославився спочатку як графіті-художник, а потім, в 1980-х роках, як дуже успішний неоекспресіоніст.

Баскія і його друг Al Diaz почали малювати графіті на стінах будівель у Манхеттені, підписуючись SAMO. У червні 1980 року Баскія взяв участь в The Times Square Show, колективній виставці художників.

У 1982 році художник познайомився з Енді Уорхолом і вони разом створили багато спільних робіт. Вони працювали разом, впливали на творчість один одного. Їхні стосунки тривали до смерті Уорхола в 1987 році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *