<

Американський професор звинуватив Facebook у прослуховуванні користувачів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:41 | 3.06.2016 / Борщ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Докази того надала американський професор.

Професор університету Південної Флориди Келлі Бернс, в ході аналізу функціоналу мобільного додатка Facebook, виявила, що програма прослуховує розмови користувачів смартфонів, передає The Independent, – пише Корреспондент. 

Відомо, що ця прихована функція була впроваджена в додатку соціальної мережі двома роками раніше. Представники Facebook відзначили, що використовують “прослушку” для отримання інформації про те, що відбувається – зокрема, які фільми і музику воліють користувачі.

У той же час Бернс довела, що функція використовується для контекстної реклами – тобто для відображення в стрічці рекламних постів з пропозицією послуг і товарів.

Професор помітила, що після спілкування з співрозмовником на конкретні теми на сайтах з’являється контекстна реклама, яка містить обговорювані нею раніше питання.

У Facebook прокоментували заяву Бернс, заявивши, що інформацію рекламодавцям соцмережа не передає.

“Facebook не використовує можливостей аудіо вбудованих в телефони мікрофонів для збору і передачі інформації рекламодавцям або новинним агентствам в тій чи іншій формі”, – відзначили представники соцмережі.

Видання зазначає, що небажану функцію в смартфонах можна відключити – як на гаджетах з Android, так і на пристроях з iOS.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *