<

Алкоголь по-різному впливає на багатих і бідних – вчені

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:27 | 12.07.2018 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Вчені з Норвегії провели дослідження, і виявили зв’язок між вживанням алкоголю і добробутом людини.

Медики спостерігали за здоров’ям співвітчизників протягом останніх 50 років. Про це йдеться в статті, опублікованій в журналі PLoS One, передає УНН.

“Ми досліджували наявність залежності між алкогольними напоями та смертністю від серцево-судинних захворювань за соціально-економічним становищем життєвого циклу”, – йдеться в роботі Ейріка Дегеруда і його колеги з Інституту громадського здоров’я Норвегії.

Згідно зі спостереженнями вчених, спиртне по-різному позначається на здоров’ї багатих і бідних людей.

Так, навіть не зважаючи на те, що бідняки пили менше алкоголю, ніж люди з найкращим соціально-економічним становищем, періодичне зловживання випивкою значно підвищувало ймовірність їх передчасної смерті від проблем з серцево-судинною системою, а також інфарктів і атеросклерозу.

“У помірно частих споживачів був нижчий ризик смертності від серцево-судинних захворювань в порівнянні з нечастими споживачами. Ми спостерігали, що ця асоціація була більш вираженою серед учасників з більш високим соціально-економічним становищем протягом всього їх життєвого курсу”, – резюмували вчені.

Тут же йдеться про те, що помірне вживання алкоголю зменшувало ймовірність смерті від серцево-судинних захворювань. Однак, знову ж таки, серед багатих такий відсоток людей був вищим, ніж серед бідних.

При цьому, соціально-економічне становище не мало жодного впливу, якщо люди йшли в запій, наприклад, на тиждень. У таких випадках і бідні, і багаті вмирали від хвороб серця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *