<

Цікаві факти про танці – які ви не знали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:57 | 12.11.2014 / Блоги /
Перегляди
228
/ 1 коментар

В два рочки відбувся перший урок танців для Бритні Спірс. А з трьох –   дівчинка стала займатися ще й гімнастикою.

У 1961р. Чеббі Чекер показав по телебаченню новий танець, придуманий ним особисто. Це був «Твіст». Особливістю його було те, що танцювати можна було поодинці, без партнера. На той час – справжня революція в хореографії!  З часом хвиля твісту накрила США, а згодом – і Європу. Згадаєте урок цього танцю в класичній та улюбленій кінокомедії Гайдая? ;)

Британський сексолог Хевлок Елліс визначав танець як віртуозний розвиток сексуального імпульсу. Американський хореограф Марта Грехем називала танець справжнім вираженням найглибших душевних почуттів. Таким чином, узагальнимо, танець – це момент істини, вияв щирих і справжніх емоцій. Звісно ж, коли він – не завчені па, а порив душі, виражений через жести, міміку, рухи.

За однією з версій, назва знаменитого бразильського танцю «самба» означає потомство африканського чоловіки і білої жінки.

Сальса – це фактично суцільна імпровізація партнера. Від партнерки потрібно тільки слухняно слідувати за своїм чоловіком і отримувати задоволення. За легендою, сальсу-касіно почали танцювати після кубинської революції в закритих владою гральних закладах.

Танго, танець неприкритої пристрасті,  набуло поширення від африканських спільнот в Буенос-Айресі. Слово «танго» походитьвід мови нігерійського народу ібібіо, де воно означало “танець під звук барабана”. Спочатку танго танцювали тільки чоловіки, що домагаються на увагу жінок.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *