<

Як стати помічником депутата або Крізь терни в …

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 21.06.2016 / Блоги /
Перегляди
173
/ коментарів 6

Коли тривала одна з Нововолинських сесій, телефонує до мене депутат Нововолинської міської ради Богдан Бадзюнь і задає питання, на яке вже відповідала ствердно неодноразово: “Будеш моїм помічником-консультантом?” 

Стало зрозуміло – нарешті. Те, чого добивалось стільки каденцій депутатство, нарешті здійснилось. От тільки не так все просто.

Стандартний набір – заява від мене, заява від депутата, копія паспорту громадянина України, дві світлини  на документи . Тут без питань.

Тепер починаються “але”.

По-перше, у Богдана Миколайовича буду в єдиному екземплярі. Попри те, що в законі чітко написали – можна мати до 5-ти помічників. Чому активний депутат не може мати хоча би 3 помічники? Я, наприклад, не є фаховим юристом чи економістом, але орієнтуюсь у ряді інших напрямків. Супровід роботи представника громади повинен бути всестороннім.

По-друге, коли пішла в відділок поліції оформляти довідку про несудимість, мене формоносій спитав – а нащо довідка? Кажу, щоб стати помічником депутата міськради. Круглі очі. Напружено зашелестіло щось в його голові. Програмний збій! Бо, виявляється, що нема такого – аби стати помічником представника громади, треба надати згадану довідку. От нема – і все! Довелось погоджуватись на версію – при працевлаштуванні. Хоча взаємодія з депутатом – на громадських засадах.

Питання – навіщо? Який депутат візьме в команду особу, котра має нюаси по лінії правоохоронних органів?

По своїй діяльності перетинаюсь і з депутатами Верховної Ради, і з депутатами Волинської обласної ради, не кажучи про їх помічників, а також міських-селищних-сільських голів та ще багато кого.

Так ось – чому не потрібно надавати цю прекрасну довідку тим, хто хоче бути в команді парламентаря? Це ж ого яка відповідальність!

Підтвердження того, що маєш освіту – оце треба. І то всю історію – училище, технікум, університет.

А ще – повністю переписати записи з трудової, де працював.

Може би і нам таке ввести?
DSC_6406

DSC_6405

І таке невеличке по-третє. Як би там не було, а отримала 09.06.2016 року посвідчення за номером 01\01. Правда, дата там була 19.05.2016, тобто при бажанні я би могла вже в статусі бути на крайній сесії Нововолинської міської ради.

Чому Богдан Бадзюнь, а не хтось із представляючих селище тепер-вже-Благодатне? Тому що з ним працювати легко. Він не обмежується лише своїм округом. Минулоріч, до прикладу, подав звернення щодо посилення охорони правопорядку в селищі тоді-ще-Жовтневому. Працює і в напрямку загальноміському – піднімав питання освітлення аварійно небезпечного  відрізка дороги обласного значення від автостанції до повороту на ринок, пільгового перевезення сімей загиблих учасників АТО.

Здається, матиму про що відзвітуватись громаді.

Все лише починається!




коментарів: 6
  1. Чому тільки один помічник бо всі кричали що ім вони не потрібні ті помічники.бо я подавав постанову щоб було як в законі до 5.але бадзюнь та інші захотіли 1 .бо цар сказав що помічники паралізують роботу міськрад.і депутати більшістю проголосували за одного

    • Не думаю, що треба паралізовувати роботу міськради, їм краще не давати спуску.

      Один помічник – то дуже мало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *