<

Тим, хто на вершині «харчового ланцюжка» у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 22.03.2017 / Блоги /
Перегляди
18
/ коментарів 29

ПРИСЯГА ПОСАДОВИХ ОСІБ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ:
«Усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді та народові України, неухильно дотримуватися Конституції України та законів України, сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої посадові обов’язки», – із «Закону України про службу в органах місцевого самоврядування». ст. 7 п. 2)

Мій, можливо, наступний судовий позов до міського голови Нововолинська Віктора Сапожнікова, екс-першого заступника міського голови\секретаря міської ради, нині заступника міського голови Володимира Рожелюка буде саме про це – порушення ними присяги на вірність народові України і територіальній громаді м. Нововолинська. А також, про недотримання клятви неухильно виконувати Конституцію та закони України, не сприянню втілення їх у життя, ігнорування законних інтересів та конституційних прав і свобод громадян – членів територіальної громади шахтарського міста, передбачених Розділами І та ІІ Конституції держави. Створення специфічних умов і навмисно, вочевидь, за попередньою змовою підібраного кола осіб для узурпації влади і використання посадового становища, перевищень влади і службових посадових повноважень, зловживань владою тощо, які караються статтями 364, 365, 368 Кримінального Кодексу України та багатьма іншими.

Окрім того, доказовою базою у майбутніх судових позовах до міської влади, щодо невиконання нею своїх передвиборчих постулатів, обману виборців, імовірних шахрайства і словоблуддя у повсякденній її роботі, брехні можновладців у ЗМІ і тому подібне, можливо, стане наступне –

1) Бездіяльність при розвалі і руйнації економічної потуги Нововолинська, що виразилось у закритті чи доведенні до банкрутства таких промислових підприємств і організацій:
а) Вугільних копалень №№ 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 «Нововолинські»;
б) Молокозаводу;
в) Харчокомбінату;
г) Ремонтно-будівельного управління;
д) Заводу «Оснастка»;
е) Плодово-овочевої бази та її сховищ на вул. Іваничівське шосе , 3;
є) Заводу залізобетонних виробів на вул. Шахтарська;
ж) Деревообробного комбінату;
з) Заводу залізобетонних виробів на вул. Сокальська;
и) Бавовно-прядильної фабрики;
і) Лісоторгового підриємства на вул. Лісна;
ї) Трьох автотранспортних підприємств на вул. Шахтарській;
к) Ремонтно-механічного заводу;
л) Бетонного цеху і низки комунальних земельних ділянок у ВУКГ;
м) Недобудованого комунального басейну на м-ні Шахтарський;
н) Цегельного заводу;
о) Нововолинського будівельного управління «Промжитлобуд»;
п) Тепличного г-ва ВУКГ на м-ні Шахтарський із земельною ділянкою;
р) Підсобного господарства (колишній ВРП) із теплицями та землею на шахті № 3;
с) Інших комунальних і промислових підприємств;

2) А також, можливої роздачі (оренди, продажу, передачі?):
– Школи № 6 на бульварі Шевченка, 29;
– Дитсадків, всіх (разом із недобудованими) – 10 одиниць;
– Школи у селищі Благодатне;
– Цеху зі допоміжними спорудами (майстерні) по виготовленню пам’ятників, вінків та інших ритуальних атрибутів на старому цвинтарі вул. Нестерова, 30;
– Бюро ритуальних послуг на вул. Ковпака, 8;
– Частини комунальної земельної ділянки дитсадка № 1 на вул. Маяковського, 14;
– Усього першого поверху 9 поверхового житлового будинку 5 мікрорайн , 11;
– Частини ІІ поверху хірургічно-травматологічного корпусу Центральної міської лікарні, вул. Перемоги, 7;
– Низки земельних комунальних ділянок проданих за заниженими цінами;
– Інших комунальних споруд та об’єктів;

Буде доречно, на судових засіданнях, нагадати про втрату близько 12 000 робочих місць Нововолинської територіальної громади (за найскромнішими підрахунками) у зв’язку із закриттям (ліквідацією, процедурою штучного банкрутства) промислових та інших перерахованих і не, підприємств і організацій.

Окрім того, такі звільнення та скорочення працівників прямо вплинули на членів сімей звільнених робітників та ІТП. Тоді ця цифра буде у рази більшою. Свідчити проти місцевої влади, на судових процесах, будуть запрошені всі члени територіальної громади м. Нововолинська. У першу чергу – люди, які втратили роботу та засоби до існування у 1990 – 2000 роках, в результаті масових скорочень і звільнень. Таким чином, їхні конституційні права та свободи були порушені та проігноровані, і у першу чергу, місцевими можновладцями.

Я далекий від наміру звинувачувати у всіх негараздах та руїні промислового потенціалу, які зазнав Нововолинськ за два минулі десятиліття, одну тільки місцеву владу. Це не так, звичайно. Проте провина її, на мою думку, досить значна. Судіть самі. У Нововолинській міській раді, згідно «Закону України про місцеве самоврядування», є (принаймні, має бути) спеціальний штат місцевих службовців, котрі провинні опікуватися промисловими та іншими підприємствами на території міста. А також проводити перевірки та аудит, навіть в державних та приватних організаціях, що знаходяться на підконтрольній їм території. У вище вказаному законі цим та іншим проблемам взаємодії місцевої влади із установами та організаціями, що не перебувають у власності територіальних громад, присвячена окрема стаття 18.

Хто і коли, із найвищих службовців місцевої влади міста переймався цими питаннями? Як працювали, у цьому контексті, місцеві посадові особи? Куди та із якими колективними рішеннями чи зверненнями міської ради, її депутатського корпусу і виконавчого комітету зверталися місцеві найвищі чиновники, щоби запобігти банкрутству та масовому закриттю вказаних вище установ, підприємств, організацій, і як наслідок – втратам тисяч робочих місць!?

Чому на тлі загальної чиновницької ейфорії та тверджень у ЗМІ й передвиборчих програмах окремих, місцевих обранців громади, неодноразово звучало, що у окремо взятому Нововолинську настала ера процвітання і добробуту, як у Європі? І це під час імовірного страшного розгулу злочинності, епідемії СНІДУ, наркоманії та корупції посеред державних і місцевих службовців всіх мастей, рангів у майже всіх установах!

Ось саме про це й настав час говорити у нашому «заєвропеїзованому» – по саме нікуди, як неодноразово стверджувала місцева влада, у шахтарському – ще зовсім донедавна, Нововолинську.

20.03.2017 року
А. Бідзюра, член тер. громади м.Нововолинська, голова ГО «Україна + Польща»




коментарів: 29
  1. Анатолю, добродію! Ви велика горда людина! Ви не уявляєте собі як вас люди шанують та поважають! Великого вам счастя, здоровля міцного як в культуристів, усіляких гараздів та радощів.

  2. Сапог, цей клятий комуняка, росіянин, агент путіна, він всю Україну розвалив ! Особливо за останні 3 роки ! Як йому це вдалося, сидючи в Новіку, ніяк не зрозумію… Адже всюди як, у Новіку, то хто ще ? Ясно хто…

  3. Але не дивлячись ніна шо, буду голосувати за Сапожнікова!!! Ми такі!!! Проголосуємо дружно!

  4. чомусь так виходить, шо як тільки скинуть якусь кляту-комуняку-агента путіна-сатрапа – то чомусь на його трон сідае хтось з каганату… дивно…

  5. маразм посилюється…. яким боком міська влада дотична до ват “Оснастка “??? – оснастку розкрадали не влада , а ті хто був при керівництві оснасткою – директор , його заступники , зав виробництвом , начальники цехів .. але це спарва для відділу по боротьбі з економічними злочинами…
    єдине реальне що можна пробувати розкрутити – це передача-продажа комунального майна..

    • От тут Ви перегнули…*Оснастка* була державним підприємством,а потім…почалось!Міський голова відповідає за все,що твориться на підвладній йому території.

  6. все вірно, всі чиновники в місцевій владі безпосередньо, чи то опосередковано пов”язані з розвалом інфраструктури Нововолинська. а хто того не розуміє і стоїть на їхньому захисті, той в долі з сапожніковим і ко

      • чого ж тоді добродій Анатоль не хоче висунутися на мера Нововолинська та навесті лад в місті щоб прості люди мали хороші європейські зарплати, щоб мінімальна пенсія була б 10 000 грн., як каже Ляшко. Шоб у Новіку запрацювали всі закриті підприємста на повну потугу. Шоб старших людей молодь шанувала. Га, Анатоль?

        • Анатоль “хочь собачу будку за життя побудував ?” чи тільки язиком ? хотілось би ознайомитись з трудовим шляхом майбутнього мера…

  7. Даа… “маразм крепчает”. Анатоль, невже ти віриш, що справка про інвалідність спасе тебе від судового позову за брехню і образу гідності?

    • Це у кого аноніме, чи й не під мікроскопом, ви віднайшли честь і гідність? У вас вони були колись, чи у ваших господарів? Іх, у них вкрали. І давно вже.:)))

  8. Анатолю, ти вже не знаєш на якій гіляці повіситись. Ще не набридло позови клепати? Дивись, бо знайдеться хто й з тобою не полінується судитись, а тоді може й пенсії не хватити)))

    • Ні, не набридло. Будуть іще. Подавати на мене у суди – ваше конституційне право. Тільки ось, дивіться, щоби ви із позивача та не перетворилися у відповідача. Як колись, ваш бос. Попереджу відразу: На мирову я не піду.

    • А ти вже не знаєш у яку позу стати перед “господарем”, щоб задовольнити. Слово “гість”, ти ще не писав тільки шрифтом Брайрля і китайськими ієрогліфами.

    • Поважаю Анатоля_, але голосувати буду за Сапога, як і весь загал. Така гірка правда, Колю!!!

  9. якщо почнуться віялові відключення, то пан Анатоль розповість, що це сапог не накопичив енергію в розетках…

  10. Розвалити, привласнити і ніхрена не робити поки вони у корита.. от яка у них присяга.. Странно що косткою не прикривають ям від володимира до Нововолинсяка.. мабуть будуть будинки нею утеплювати..

    • Я ж і кажу, бо Анатоль гордий. Йому б посаду десь в жеку, то був би порядок та чистота. Але він гордий то і посади немає Анатоль. І не буде мати

  11. Читаєш і диву даєшся-у всьому поганому в Нововолинську-винен не мер,а Анатоль!Живіть Нововолинці і далі в гівні і хайте Анатоля-він стерпить. Тільки вам ніхто не надасть регрес за *сапогізм* Рабів до Раю не пускають!

    • Тільки майдан в Новіку відкриє двері до раю ! Але.. “настоящих буйних мало, вот і нету вожаков “… не той вже нераб, не той…

  12. Сапог падло таке місто зруйнувати. Повісити треба було падлюку в 2014 році на флагштоці біля горкому… Тварюка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *