<

Скільки можна зекономити на здоров’ї ?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:03 | 15.01.2015 / Блоги /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Є вислів, що на здоров’ї не економлять. Але за останній рік піклуватись про своє здоров’я стало надзвичайно дорого. Ліки подорожчали у разів 2-3, а доходи особливо не ростуть, особливо в тих хто має фіксовану зарплату або пенсію. Що ж робити? Як можна зекономити?

Візьмемо, наприклад, артеріальну гіпертензію (підвищений тиск).  Витрати на таблетки сягають 100 грн. в місяць (це якщо лікуватись вдома, а не в стаціонарі). Тобто, на рік в середньому людина витрачає 1200 грн., відповідно одна пенсія в рік йде на лікування підвищеного тиску.

Біль в суглобах або спині обходяться дорожче, близько 2000 грн. в рік на лікування, і 500-600 грн. на діагностику.

Лікування гострих респіраторних вірусних інфекцій чи ВСД (вегето-судинних дистонія) – це клондайк для фарцевтичних компаній. Що ж можна зробити?

Перш за все, потрібно звернутись до фахівця і задати йому конкретне запитання: ” яка можлива причина моєї проблеми?” А розумний лікар назве вам можливі причини артеріальної гіпертензії, болю в спині чи ВСД. Головне, щоб Ви почули і дійсно захотіли з ними боротись. Адже основними причинами артеріальної гіпертензії є малорухливість (як наслідок ожиріння), невміння відпочивати, як наслідок стреси. Причиною болю в суглобах та спині також є відсутність фізичних тренувань та малорухливий спосіб життя. Однією з причин ВСД (особливо у жінок) – це відсутність гармонії у стосунках з чоловіком. Отже, якщо пацієнти з надлишковою вагою скинуть з себе 20 кг, то це дасть можливість зменшити  витрати на лікування болю в суглобах, спині та підвищення тиску. Якщо ми навчимося організовувати свій час, то наші стреси відійдуть в минуле і дадуть можливість більше часу приділити близькій людині, відповідно, отримати задоволення від спілкування, а отже зменшити витрати на ліки від головного болю та артеріальної гіпертензії.

Підсумовуючи все вище написане, розумію, що коментарів про те, що все це не легко, буде дуже багато. Але якщо сьогодні ви встанете від телевізора і о 19:00 підете на годинну прогулянку, а завтра прокинетесь на 20 хвилин раніше і зробите ранкову гімнастику, то протягом 1 місяця ви зменшите витрати на ліки до 20%.

А якщо ви захочете бути ще здоровішими, тоді шукайте справжніх фахівців лікарів в державних лікарнях, приватних кабінетах, чи медичному центрі “Здорова сім’я”  і запитуйте про причини ваших проблем, адже хто стукає тому відкривають.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *